Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатську п’єсу перекладуть на німецьку

Закарпатський драматург Олександр Гаврош представлятиме Україну на найповажнішому європейському форумі сучасної драматургії – театральному фестивалі «Нові п’єси з Європи», який відбувається у...

Закарпатський драматург Олександр Гаврош представлятиме Україну на найповажнішому європейському форумі сучасної драматургії – театральному фестивалі «Нові п’єси з Європи», який відбувається у відомому німецькому місті-курорті Вісбадені.

Фестиваль цікавий тим, що на ньому представлена кожна країна Європи однією виставою чи п’єсою, яку відбирають самі організатори.

П’єса «Ромео і Жасмин» Олександра Гавроша була переможницею конкурсу «Коронація слова» і поставлена в кількох театрах України. Київський студентський театр «Вавилон» та Дніпропетровський український академічний театр імені Т.Шевченка здобули з неї низку призів на театральних фестивалях.

Тепер «Ромео і Жасмин» перекладають німецькою, аби у рамках фестивалю зробити читку п’єсу місцевими акторами. Це перша закарпатська п’єса, яка буде мати переклад на одну зі світових мов.