В Ужгороді оновлюють формат проведення "Сакура-фесту"
Як доповнити "Сакура-фест" в Ужгороді винним і гастрономічним фестивалем нового формату – про це сьогодні спілкувалися перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап із одним із організаторів проектів "Божоле Закарпаття" і "Винна п’ятниця" Ольгою Тоїчкіною та організатором київських фестивалів їжі та вина Сергієм Клімовим.
Гості Ужгородської міської ради запропонували підняти на значно вищий рівень винні фестивалі Ужгорода, визначити кращі вина Закарпаття за оцінкою фахової комісії, доповнити проведення фесту професійними дегустаціями із запрошенням висококваліфікованих сомельє, лекціями щодо історії виноробства, культури споживання сонячного напою, – повідомляє Ужгородська міська рада.
Планується також залучення на винний фестиваль в рамках Сакура-фесту провідних виноробів із угорських регіонів Егер і Токай, словацьких колег.
Арт-інсталяції, картини з вином та картинами вином, кінопокази, відповідний музичний супровід із акцентом на джаз, навіть вибір вина, яке, разом із цукерками і тортом "Ужгород" символізуватиме місто – в планах організаторів. Напої планують доповнити різноманіттям закарпатських сирів та виробів із м’яса, майстер-класами зі створення нових смаків.
Як зазначив перший заступник міського голови Іштван Цап, "Сакура-фест" планують із багатьма складовими, так, щоб туристи, які приїдуть на рожеве цвітіння міста, побачили і відчули усе різноманіття привабливості і можливостей Ужгорода.