• Головна
  • Життя
  • Вурда по-домашньому: закарпатська ґаздиня розповіла секрет приготування

Вурда по-домашньому: закарпатська ґаздиня розповіла секрет приготування

Вурда та бринза – головні продукти на столі майже кожної родини в гірських селах. Хоч роблять овечий сир господарі за одним і тим самим рецептом, та у кожного смак цього продукту відрізняється.

Читайте також:
На Закарпатті виготовляють унікальний смаколик

Де в Пилипці на Міжгірщині можна покуштувати найсмачніший овечий сир, тутешні знають добре. Відразу направляють до обійстя пані Калини. А тут якраз приготування вурди у самому розпалі. Господиня каже, за своє життя зварила не одну тонну вурди. А щоб продукт вийшов смачним, має значення кожна деталь.

Як же приготувати вурду – у відеосюжеті М-студіо.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті відомий співак Олег Скрипка почав виготовляти власне авторське вино з місцевого винограду.