Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві перевіряли родини, чиї діти прогулюють уроки

17 жовтня 2018 року спеціалісти сектору соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради спільно з інспектором ювенальної превенції Мукачівського відділу національної поліції, відреагувавши на проблему систематичного пропуску уроків дітьми без поважних причин, здійснили візит у ромське поселення.

Про це йдеться у повідомленні Мукачівської міської ради.

Співробітництво соціальних служб та сімей, в яких діти не відвідують навчальний заклад, у першу чергу передбачає з’ясування рівня педагогічної культури батьків, сім’ї в цілому, які основані на системі перевірених досвідом найважливіших сімейних цінностей, таких як: здоров’я, любов та взаємодопомога членів сім’ї, матеріальне благополуччя і духовність.

Читайте також:
Як роми Закарпаття своє життя облаштовують

"Тісний взаємозв’язок соціальної служби та родини допоможе підвищити педагогічно-освітній рівень батьків з метою вирішення даної проблеми. На жаль, педагогічна освіченість батьків на даний момент суттєво відстає від реальної ситуації, суспільних потреб, очікувань дітей. У зв’язку з цим робота у даному напрямку є пріоритетним завданням, що потребує комплексного підходу та участі кожної з сторін соціуму, яка в свою чергу допоможе підвищити освітній рівень дітей", – зазначають в секторі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Раніше повідомлялось, що глава МЗС України Павло Клімкін зустрівся з ромською громадою Ужгорода.