Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У неділю в області обмежать розважальні заходи

Напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій, який в Україні відзначають у третю неділю травня, в Ужгороді у сквері Небесної Сотні на вулиці Ракоці відбудеться меморіальне зібрання.

Покладання квітів до пам’ятника полеглим від комуністичного тоталітаризму розпочнеться об 11 год у суботу 18 травня. Очікується, що участь у заході візьмуть керівники області і міста, члени Закарпатської обласної організації «Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих», представники громадськості.

Читайте також:
В області вшанували ветеранів Другої світової війни

День пам’яті жертв політичних репресій був започаткований Указом Президента України у 2007 році задля гідного вшанування гіркої долі репресованих, привернення уваги суспільства до трагічних сторінок в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. А також заради відродження національної пам’яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

Як зазначили у прес-службі Закарпатської ОДА, у День вшанування пам’яті жертв політичних репресій, 19 травня, буде обмежено розважальні заходи, на будинках та спорудах приспустять Державний Прапор України.