Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Готову ID-картку закарпатці зможуть отримати і в день виборів

21 липня відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. Як відомо, паспорт громадянина України є основним документом для реалізації права голосу на виборах та підставою для отримання виборчого бюлетеня особам, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списку виборців. 

Для участі в голосуванні громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми.

Зокрема, громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з наступних причин:

– через відсутність у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку;

– через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Читайте також:
Вибори на Закарпатті: хто від кого і по якому округу балотуватиметься

Крім того, в усіх територіальних підрозділах ГУДМС України у Закарпатській області напередодні та у день проведення виборів 20 та 21 липня чергуватимуть працівники для видачі вже виготовлених паспортів громадянина України у формі ID-картки.

Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області Ольга Поштак зауважила, що жителі області, які раніше звернулися за оформленням паспорта громадянина України, зможуть отримати готовий електронний паспорт і реалізувати своє виборче право. 

Запрошуємо закарпатців, котрі раніше подали документи на оформлення паспорта громадянина України, звертатися до територіальних підрозділів міграційної служби за місцем реєстрації для своєчасного отримання паспортного документа.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні подорожчали паспорти.