Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В школах Ужгорода продовжили карантин

Сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії Ужгородської міської ради під головуванням міського голови Богдана Андріїва прийняли рішення продовжити карантин у школах міста ще на тиждень.

За інформацією Ужгородської міськрайонної філії ДУ "Закарпатський лабораторний центр МОЗ України", управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради, за останній тиждень побільшало звернень за медичною допомогою у медичні заклади з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій. Наразі епідемічний поріг перевищено на 46,2%, показник на 100 тис. населення становить 1414,4 (епідпоріг – 967,7).

Читайте також:
У Берегові з понеділка відновлюють навчально-виховний процес

 

Хворих серед дітей – 985 (61,4%). Дітей шкільного віку серед захворілих на 6% менше: 33,6% (530 осіб) у порівнянні з 39,7% (546 осіб). Відсоток захворілих серед дорослого населення склав 35,4% (618 випадків). Із початку року серед ужгородців виявлено 28 випадків лабораторно підтвердженого діагнозу сезонного грипу А, зокрема у 2-х випадках – грипу типу А+В (експрес-методами).

Зважаючи на дані моніторингу, члени комісії прийняли рішення продовжити карантин у школах Ужгорода до кінця наступного тижня. Додатково розглянуть питання про запровадження карантинних заходів у кількох НВК, де високий рівень захворюваності серед дітей – значно перевищує нормативний 20%.