Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні від смертельної інфекції помирають люди

В Україні від смертельної інфекції помирають люди

В Україні лютує грип, жертвами якого стали вже 26 осіб. Медики кажуть, що нинішній вірус хоч і був у нас десять років тому, цього року він особливо небезпечний. Через нього у пацієнтів розвивається моментальна пневмонія, яка може призвести до смерті.

ВІДЕО ДНЯ

За останній тиждень найбльше людей померло у Запорізькій області. На Закарпатті, на щастя, цьогоріч такі випадки не зареєстровані. Але лікарі все ж радять бути дуже обережними. Всього ж по країні епідпоріг перевищено на 56%. Лікарі прогнозують, що спадати інфекція почне тільки в березні. У багатьох областях уже закриті на карантин школи.

Спричинює ускладнення і швидко поширюється

Як розповіли медики, у всіх померлих виявлено грип типу А. Небезпека цього грипу в тому, що він легко поширюється і моментально зумовлює таке серйозне ускладнення, як пневмонія.  Грип небезпечний тим, що спричинює важкий стан і спалах захворювання, дуже легко передається від людини до людини. Цей штам у нас уже циркулював у 2009-10 роках, тоді було багато смертей і багато людей заразилися. 

Реклама
Читайте також:
Смертельний коронавірус: дівчина із Закарпаття не може виїхати із Китаю

Цьогорічний грип небезпечний для людей із груп ризику. "Це діти, вагітні жінки, люди, які страждають на цукровий діабет, астму, ожиріння, серцево-судинні захворювання. У таких хворих може моментально розвинутися пневмонія.

Реклама

Як уберегтися від грипу

Грип А (H1N1) відомий нам під назвою "свинячий". Також у 1918 році такий тип грипу став причиною пандемії "іспанки", яка забрала тисячі життів. У 2009 році ВООЗ офіційно повідомляла про початок пандемії грипу А (H1N1). Він характеризується швидким розвитком вірусної пневмонії, яка не піддається лікуванню звичайними антибіотиками.

Лікарі звертають увагу на симптоми цього небезпечного захворювання. Якщо у вас різко піднялася висока температура, з’явилася ломота в суглобах і м’язах, світлобоязнь, інтоксикація, то слід терміново звертатися до лікаря. І не просто звертатися, а госпіталізуватися. Не затягуйте з лікуванням вдома. Тому що в медустанові вам буде призначено спеціальне лікування, яке допоможе уникнути ускладнень, пневмонії. І, звісно, летального результату.

Вакцина вже не допоможе

Під час епідемії захиститися від грипу за допомогою вакцинації вже дуже складно. Як зазначають медики, важко сказати, чи встигне у людини виробитися імунітет, чи вона швидше захворіє сама.

Реклама

Як радять лікарі, виходячи на вулицю, користуйтеся оксоліновою маззю, змащуйте нею слизові носа. Після повернення додому одразу мийте руки з милом, а в транспорті намагайтеся не торкатися руками до носа, очей і рота.

Читайте також:
Українець заразився китайським коронавірусом

Якщо ви їдете в транспорті, то можете тримати в роті шматочок лимона або шкірочку апельсина – кисле середовище вбиває мікроби. Також полощіть рот розчином календули, хлорфіліпту. Допоможе посилити імунітет, якщо ви ввечері будете вживати трохи цибулі або часнику.

У разі, якщо у вас з’явилися перші симптоми захворювання, одразу ж звертайтеся до лікаря та не відмовляйтеся від госпіталізації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно