Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати ввели покарання за порушення правил карантину: штраф – до 34 тис грн.

Депутати ввели покарання за порушення правил карантину: штраф – до 34 тис грн.

Верховна Рада України під час позачергово засідання ухвалила законопроєкт, спрямований на запобігання поширенню коронавірусу в країні.

За цей документ проголосували 344 депутати.

Згідно із текстом законопроєкту, буде введене покарання за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади – штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів громадян (17-34 тисяч гривень), а для посадових осіб – від 2000 до 10000 неоподаткованих мінімумів громадян (34-170 тисяч гривень).

Читайте також:
Володимир Зеленський оприлюднив важливе відеозвернення

Також буде змінена ще одна стаття Кримінального кодексу – за порушення санітарно-гігієнічних вимог, які спричинили або могли спричинити поширення коронавірусу можна отримати штраф до 51 000 гривень або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі до 3 років. Якщо унаслідок цих дій померли люди – позбавлення волі від 5 до 8 років.

Законопроєкт передбачає звільнення від ПДВ ввезення з-за кордону лікарських засобів та медичного обладнання для боротьби із коронавірусом. Також їх звільнять від сплати мита.

Також у документі зазначається, що усі працівники, які на час карантину візьмуть відпустку за свій рахунок, то вона не буде врахована у загальний строк, який передбачається законодавством щодо таких відпусток на рік.

Окремо у законопроєкті йдеться і про електронні декларації – термін їх подачі буде подовжено до 1 червня 2020 року. Документ також дозволяє роботодавцям дозволити своїм працівникам працювати вдома. Кабмін зобов’язали встановити додаткові доплати медикам та окремим категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення.