Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кілька країн Європи підняли питання про скасування безвізу для України

У Європі заговорили про скасування безвізу для України. Відомо, що кілька країн Євросоюзу обговорять можливе скасування безвізового режиму для цілого ряду третіх країн. У списку, серед Молдови, Західних Балкан та Грузії, значиться й Україна.

Видання "Радіо Свобода", у розпорядженні якого є внутрішній документ ЄС, пише, що деякі європейські країни невдоволені порушеннями громадянами вищезазначених країн. Зазначається, що громадяни, зокрема і України, користуються безвізовим режимом, щоб незаконно проживати в ЄС і подавати необґрунтовані клопотання про притулок.

Читайте також:
Як українців пускатимуть в Європу із 2022 року: нові правила безвізу

За даними "Радіо Свобода", внутрішній документ ЄС датований 27 вересня, він був випущений під час поїздки президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн по Західних Балканах.

Згідно з цим документом, Німеччина, Франція та Італія розчарувалися через часті зловживання безвізовим режимом з боку громадян Албанії, Молдови, України та Сербії.

З документу також випливає, що певне невдоволення відносно України є в Чехії. Українці, за даними Праги – найбільш чисельна група громадян країни з-поза блоку, які нелегально живуть у Чехії. У 2020 році цей показник зріс до 3 242 порівняно з 1 504 у попередньому році. У довгостроковому вимірі українські громадяни становлять близько 50% нелегальних мігрантів з-поза блоку. Водночас Прага припускає, що ця тенденція посилилася у 2021 році, зокрема, через карантинні обмеження та нелегальне працевлаштування.