Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Олімпіада-2024: українські тенісистки оновили національний рекорд

Олімпіада-2024: українські тенісистки оновили національний рекорд

Українські тенісистки Марта Костюк та Даяна Ястремська вийшли до другого кола Олімпійських ігор-2024. Таким чином Україна оновила національний рекорд.

Слідом за українською тенісисткою Еліною Світоліною до другого кола Олімпійських ігор-2024 в одиночному розряді вийшли ще дві українки — Марта Костюк та Даяна Ястремська. Про це повідомляє Федерація тенісу України.

Таким чином Україна оновила національний рекорд за представництвом у другому раунді Олімпіади. Попередній рекорд був встановлений на Іграх-2008 у Пекіні. Тоді до другого кола пробились дві українки — Марія Коритцева та Альона Бондаренко.

Читайте також:
Закарпатська фехтувальниця Влада Харькова посіла 7 місце на Олімпіаді-2024

Костюк перемогла у двох сетах австралійку Лулу Сунь, чвертьфіналістку Вімблдону-2024. У наступному колі Костюк зіграє проти переможниці матчу між француженкою Кларою Бюрель та чешкою Катаржіною Сіняковою.

«Спочатку, звичайно, я трохи перенервувала, тому що не розуміла, як грає суперниця. В окремих моментах вона дійсно добре зіграла і здобула перевагу. Але я рада, що змогла опанувати себе, швидко повернулася у гру і завершила цю партію на свою користь», — так для пресслужби НОК України Марта Костюк прокоментувала складний для себе початок першого сету.

Ястремська здобула вольову перемогу над бразилійкою Лаурою Пігоссі, яка на Іграх-2020 у Токіо виграла медаль у парі. Для Даяни це перша перемога в карʼєрі на Олімпіаді. У наступному раунді вона зіграє проти Каміли Осоріо.

Костюк та Ястремська також зіграють у Парижі разом у парі. Їхніми суперницями в 1/16 фіналу стануть польки Магда Лінетт та Аліція Росольська.

Нагадаємо, Еліна Світоліна здолала представницю Японії Моюку Учідзіму у першому раунді змагань.