Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородці привезли зі змагань з Риму 6 золотих нагород

Тхеквондо є одним з найбільш систематизованих і науково обґрунтованих бойових мистецтв світу. Включає спортивно-оздоровчий, практично-прикладний та філософський аспекти.

Особливу увагу в тхеквондо приділено ударній техніці ніг: мистецтво в першу чергу виділяє удари ногами у русі, використовуючи їх ширшу зону ураження та силу, щоб вивести суперника з ладу на відстані.

Це корейське бойове мистецтво, тут присутні удари ногами і руками, всі удари тільки вище поясу можна наносити. У нас є система по балам, кожен удар має свій бал. У нас дуже динамічний вид спорту, він носить характер лайт-контакту, не можна наносити акцентованих ударів, це дозволяє нам також виступати у кікбоксингу, – зазначає Владислав Королович, тренер ужгородської команди таеквондо.

В Ужгороді ж обласну федерацію розвивають три роки та мають перші міжнародні успіхи. Так, нещодавно на престижних всесвітніх змаганнях у Італії «ROMA OPEN 2017» із семи ужгородських спортсменів – шестеро повернулися із золотими нагородами і один – зі сріблом.

"Ми повезли дітей, віком 7-11 років. Були там змагання по росту, вікових категоріях і поясових системах. Повезли 7 наших вихованців, привезли 6 перших і 1 друге місце. Було близько 500 учасників, з 12 країн світу. Україну представляли три команди: З Івано-Франківська, Києва та Ужгорода", – каже тренер ужгородської команди. 

На міжнародні змагання ужгородські спортсмени виїжджають за підтримки батьків та меценатів. Золотим медалям діти радіють та готові працювати ще завзятіше.