Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вибори до міськради: стара команда проти молодої

В міській ратуші чиновники розділились на два табори: "табір могіканів" та "молодих".

Чим ближче час до місцевих виборів 2015 року, тим чіткіше видно конфлікт інтересів в середині Мукачівської міської ради. Колись монолітна і потужна команда, сформована на базі фінансового та адміністративного ресурсу, останнім часом дає серйозні тріщини. Причин цьому декілька: одні депутати втратили свої посади, через що стали активно критикувати місцеву владу, інші народні обранці потрапили в немилість до керівництва партії і, розуміючи свою приреченість та відсутність шансів на переобрання, вирішили «гучно грюкнути дверима за собою».

Яка ж наразі картина склалася в місті напередодні виборів? В міській ратуші чиновники розділились на два табори: «табір могіканів», людей що в своїх кріслах пережили в місті не одну центральну владу, намагається нав’язати спротив молодим політикам ЄЦу, котрі за останні два роки перетягнули «ковдру» на себе. Саме з цим можна пов’язати скорочення одразу кількох цікавих та неординарних постатей в правлячій команді. Подавши ці скорочення в апараті керівицтва міста під соусом реорганізації, «молоді» вказали на двері колишнім заступникам міського голови Ганні Іваницькій, Ігору Радишу, Михайлу Лабошу та Олександру Галаю. Фактично від керівництва міста було відсторонено команду, котра відповідала за його функціонування близько десяти років. Натомість до керівництва міста підпустили людей, що за своїм баченням є звичайними виконавцями вказівок керівництва. Нові правила не всім прийшлись до душі, адже вони змінили всю ієрархічну модель управління містом. Частина чиновників змирилась з цим інших, незгодних,  попросили «на вихід». Негласний конфлікт же триває ще й досі.

Варто зазначити, що ще в лютому-березні цього року штаби політичних партій при моделюванні системи місцевих виборів працювали в двох основних напрямках: збереження старої системи виборів (коли до ради 50% депутатів заходять за списками, а інша частина – за мажоритарними округами) і за нової системи – по відкритих списках.  Але вже зараз зрозуміло,  що головні політичні гравці країни «Блок Петра Порошенка» та «Народний Фронт» не знайшли спільної мови в даному питанні і, скоріш за все, осінні вибори пройдуть за старим форматом, адже щоб імплементувати новий – забракне часу.         

Подібна ситуація дає хоч і примарні, але шанси для опонентів нині правлячої в місті політичної сили. Але для того, щоб говорити про реалізацію цих можливостей, варто, перш за все, почати напрацьовувати команду однодумців, або поповнити свої ряди «гравцями лави запасних» інших політичних сил.