Три національні страви Австрії, які обов’язково треба скуштувати під час подорожі
Чимало українців їдуть на відпочинок в Австрію, аби помилуватися природою та архітектурою. І під час подорожі є можливість скуштувати місцеві страви та дізнатися більше про національну кухню.
Коли йдеться про австрійську кухню, то на думку часто спадають солодощі. Наприклад, віденський штрудель чи торт «Захер». Так, ці десерти дуже смачні і відомі далеко за межами Австрії, але кухня цієї країни дуже різноманітна. Тому розповімо про те, які національні страви варто скуштувати в Австрії.
Віденський шніцель
Віденський шніцель — це чи не найвідоміша страва австрійської кухні, тому її варто спробувати, якщо будете в Австрії. Це тоненький шматок м’яса, обвалений у яйці і панірувальних сухарях. Зазвичай традиційний шніцель готують із телятини. М’ясо у клярі обсмажують в олії до золотийстої скоринки. У ресторанах цю автрійську страву подають зі скибочкою лимона. Часто також подають або з картопляним пюре, або з картопляним салатом.
Тірольський грестль
Ця страва поширена в австрійських Альпах. Тірольський грестль — це такий картопляний пиріг зі м’ясом, яйцем, цибулею та спеціями. Найчастіше для приготування обирають яловичину або свинину. Ця страва дуже ситна, тому її варто спробувати після активного відпочинку в горах на обід або ж вечерю. Буде і смачно, і поживно, і ситно.
Кайзершмаррен
Ще одна традиційна страва австрійської кухні — це кайзершмаррен. У перекладі означає «кайзерівський омлет». Це карамелізований млинець із солодкого тіста, який смажать на вершковому маслі. Під час смаження млинець розділяють на кілька невеликих шматочків і додають до нього родзинки. Принаймні в класичному рецепті. Готову страву посипають цукровою пудрою і подають із варенням.
Нагадаємо, раніше видання писало про 5 національних страв Чехії, які варто спробувати кожному.