Що скуштувати в Чехії під час подорожі: 5 національних страв
Чехія відома не тільки своїми культурними пам’ятками та архітектурою, але і своєю традиційною кухнею. Зазвичай, чеські страви смачні та дуже ситні.
Тому розповімо, які традиційні страви варто скуштувати в Чехії під час подорожі. Одразу зазначимо, що в багатьох закладах порції доволі великі. А більшість національних страв — м’ясні. Чехи обожнюють різноманітні ковбаски, рульки, паштети, м’ясні бульйони, кнедлики тощо.
ВІДЕО ДНЯКнедлики
Це традиційна чеська страва. Кнедлики — це борошняне або ж картопляне тісто, яке варять на пару у вигляді невеликого хлібчика, який потім нарізають на шматки. Здебільшого кнедлики подають на гарнір до м’яса разом із густим соусом.
РекламаСвічкова на сметані
Це та страва, яку обов’язково варто скуштувати, якщо плануєте їхати в Чехію. Це ніжна яловича або ж теляча вирізка з картопляними кнедликами. Її подають із густим соусом зі збитих вершків та журавлиною. Страва має сподобатись поціновувачам м’яса.
РекламаВепрове коліно (Свиняча рулька)
Чи не найвідоміша національна страва Чеської Республіки — це запечена свиняча рулька або, як кажуть в Чехії, pečené vepřové koleno. Цю страву можна скуштувати чи не в кожному чеському ресторані. Рецептів є безліч, але вважається, що м’ясо має готуватися у пиві. Запечену рульку часто подають із хріном або гірчицею. Але одне коліно здебільшого важить майже кілограм, тому однієї порції вистачить на двох чи на трьох людей.
РекламаБрамбораки
Це картопляні коржики, дещо подібні на українські деруни. Але роблять їх більшими за розміром і смажать їх у фритюрі, тому вони виходять хрусткіші. До брамбораків завжди додають майоран. Брамбораки можна замовляти як окрему страву, так і як гарнір до м’яса.
Часнечка
Часниковий суп, який чехи називають česnečka, один із найулюбленіших супів у місцевих. Цей суп дуже ароматний і є візитівкою традиційної чеської кухні. Звісно, головною зіркою страви є часник — на одну порцію цієї першої страви беруть цілу головку часнику. Суп готують із реберець, додаючи в бульйон картоплю і топлене сало. Наприкінці приготування у суп вливають збиті яйця.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт паштету з курячої печінки по-домашньому.