Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чоловік готував на Закарпатті теракт, – прокуратура

Чоловік готував на Закарпатті теракт, – прокуратура

Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо уродженця Луганщини за фактами державної зради, готування та закінченого замаху на вчинення терористичного акту за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

За даними слідства, громадянин, будучи очільником кількох проросійських організацій, контактував з іноземними організаціями, від яких одержав завдання здійснити ряд провокаційних акцій та терористичний акт на Закарпатті. Такі дії мали на меті дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні, – інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Читайте також:
Провокація у Берегові: двом підозрюваним обрали запобіжні заходи
Реклама

Зокрема, йшлося про акції протесту біля консульств інших держав, підпали установ та інших об’єктів, акти вандалізму. На думку замовників, такі дії мали б призвести до ускладнення міжнародних зв’язків та дискредитації України. Злочинні наміри обвинувачений частково реалізував у травні 2018 року за допомогою спільника, так як у той час перебував на території іншої країни.

Крім цього, громадянин намагався організувати фізичне усунення громадського активіста, за що обіцяв виконавцеві оплату у розмірі 30 тис. доларів США. Водночас обвинувачений погодився організувати в Україні інформаційні акції в інтересах РФ за допомогою окремих ЗМІ та завербувати окремих українських військовослужбовців, що володіють інформацією щодо розташування особових складів військових ЗСУ.

Реклама

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Нагадаємо, СБУ викрила закарпатця, який закликав до зміни меж території України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно