Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті планували замовити вбивство громадського діяча, – СБУ

На Закарпатті планували замовити вбивство громадського діяча, – СБУ
Зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину він «гарантував» 30 тис. дол.

СБУ запобігла вчиненню терористичних актів у прикордонному районі Закарпатської області. Зловмисники планували здійснити підпал Генконсульства сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча.

ВІДЕО ДНЯ

Учасники підривної діяльності намагалися вчинити теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені.

Наразі встановлено особу організатора злочинів. За оперативними даними, він переховується на території РФ. СБУ направило матеріали кримінального провадження до суду. Тривають заходи із розшуку і затримання зловмисника.

Реклама
Читайте також:
Чоловік готував на Закарпатті теракт, – прокуратура

За даними слідства, організатором злочинів є уродженець Луганської області. Він був завербований представниками спецслужб РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти державної безпеки України.

Реклама
На Закарпатті планували замовити вбивство громадського діяча, – СБУ – 01

За завданням своїх «кураторів» агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодити історичний пам’ятник на території Закарпаття.

Крім того, зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину він «гарантував» 30 тис. дол.

Реклама

Серед інших «завдань» іноземного агента був також збір і передача спецслужбам РФ секретних відомостей про військові об’єкти на території регіону. У ході слідчо-оперативних дій співробітники СБУ запобігли вчиненню злочинів і викрили їх учасників.

Слідчі органів безпеки направили до суду обвинувальний акт щодо організатора протиправної діяльності за: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно