Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті СБУ блокувала схему продажу гуманітарної допомоги

На Закарпатті СБУ блокувала схему продажу гуманітарної допомоги
Наразі вже зібрано достатньо доказів, які підтверджують, що у такий спосіб було виведено майже 600 тисяч гривень.
ВІДЕО ДНЯ

За даними слідства, до оборудки причетна керівниця однієї із волонтерських організацій. Йдеться про "Рух підтримки закарпатських військових". Вона продавала гуманітарну допомогу, у тому числі й військове спорядження, яке безкоштовно надходило від меценатів, волонтерів або іноземних структур. Про це офіційно повідомили в Управлінні СБ України в Закарпатській області.

За словами правоохоронців, жінка маскувала продаж під виглядом "благодійного внеску": пропонувала громадянам придбати спорядження за "спеціальною ціною" – 50% від повної вартості. Для уникнення свого викриття, волонтерка давала підписувати відповідні акти, у яких зазначалося, що це не оплата за товар, а благодійний внесок.

Реклама

Після цього, громадяни перераховували кошти на особистий банківський рахунок фігурантки та одного із членів організації або ж віддавали готівкою.

Читайте також:
Правоохоронці пояснили, чому провели обшук в офісі "Руху підтримки закарпатських військових"
Реклама

За попередніми даними, з лютого 2022 року саме на ці рахунки було переведено понад 3 млн гривень. Слідство має обґрунтовані підстави вважати, що ці гроші фігурантка зберігала для себе, – розповіли в СБУ.

Маючи таку суму на рахунках, вона продовжувала поширювати інформацію про те, що коштів не вистачає й необхідний терміновий збір на потреби ЗСУ.

Наразі вже зібрано достатньо доказів, які підтверджують, що у такий спосіб було виведено майже 600 тисяч гривень, які надійшли як благодійні пожертви, – заявили в Управлінні СБ України в Закарпатській області.

Реклама

У межах кримінального провадження, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приміщенні волонтерської організації та за місцем проживання організаторки оборудки. У помешканні жінки було виявлено скриньку з благодійними внесками громадян.

На Закарпатті СБУ блокувала схему продажу гуманітарної допомоги – 05

Керівниці організації повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (продаж гуманітарної допомоги, незаконне використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку під час воєнного стану) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викриття злочинної схеми проводили оперативники Управління СБУ в Закарпатській області спільно з Поліцією Закарпатської області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно