Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання

Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання

Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання
ВІДЕО ДНЯ

Закарпатські правоохоронці проводять розслідування у справі, що стосується виготовлення на території Закарпатської області наркотиків та налагодження каналів їх збуту за межі регіону.

Поліцейські встановили, що організаторами злочину є четверо осіб з Житомира та Києва. Чоловікам вдалося створити злочинне угруповання, у якому учасники не мали контактів з організаторами та практично не контактували між собою.

Реклама

Таким чином вони забезпечили, в першу чергу для себе, максимальну конфіденційність, адже при затриманні будь-кого з учасників, той не зміг би повідомити правоохоронцям інформацію, яка б «вивела» на них.

Читайте також:
В Мукачеві затримали наркоторговця
Реклама

За короткий час фігуранти встигли поширити свій злочинний вплив у 10 областях України – йдеться про найбільші районні центри. 

Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання – 08

Для розповсюдження наркотовару зловмисники використовували закриті канали у соцмережах. Із лабораторії наркотовар доставлявся ділкам, від них – дилерам, і в подальшому через так звані «закладки» він потрапляв до наркозалежних клієнтів. 

Реклама

Слідчі поліції Закарпаття задокументували протиправну діяльність вже 20 учасників злочинної групи, серед яких організатори, виробники наркотичних речовин, фінансисти та особи, які відповідали за доставку.

 

Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання – 09

19 грудня, за силової підтримки бійців КОРД та РПОП, було проведено спецоперацію із ліквідації наркобізнесу. Одночасно проведено 53 санкціоновані обшуки у різних областях України.

Поліцейські вилучили понад 30 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, а також 2,5 тонни прекурсорів. Вартість вилученого сягає 45 мільйонів гривень. Також вилучено чорнові записи зловмисників з описами усієї схеми поширення наркотиків на території держави, зброю та 14 автомобілів.

Поліцейські встановили місце розташування і самої лабораторії, де виготовлялися наркотики: вона знаходилася у підвальному приміщенні приватного будинку в Ужгородському районі.

Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання – 10
Реклама

Потужності цієї лабораторії дозволяли щотижня виготовляти заборонені речовини у промислових масштабах та отримувати прибуток у районі 40 млн гривень.

"Усіх членів злочинної організації затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та поміщено до ізолятора тимчасового тримання", – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

В залежності від участі та ролі у незаконній діяльності, їхні дії кваліфіковано за різними статтями Кримінального кодексу України: ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів); 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). 

Резонансне затримання: поліція викрила масштабне міжрегіональне наркоугруповання – 11

Наразі встановлено, що деякі співучасники підозрюваних знаходяться за кордоном, тому готуються необхідні матеріали для оголошення їх у розшук. Оперативні заходи з викриття тривають. Оперативний супровід у справі здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно