Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті посадовцю загрожує до 6 років позбавлення волі

На Закарпатті посадовцю загрожує до 6 років позбавлення волі

Наприкінці березня 2023 року слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області викрили злочинну схему з незаконного виведення із державної власності земель лісового фонду України.

ВІДЕО ДНЯ

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що посадовець одного з відділів Управління Держгеокадастру в Закарпатській області скористався службовим становищем та неправомірно переоформив у приватну власність земельну ділянку площею 0,6 га, що розташована в межах Данилівського лісництва.

Про статус вказаної ділянки та її належність до земель лісового фонду України фігурантові було відомо достеменно.

Реклама
Читайте також:
Судитимуть посадовців митного поста "Тиса"

Як розповіли у відділі комунікації полції Закарпатської області, в результаті такі неправомірні дії держслужбовця призвели до тяжких наслідків та заподіяли державі збитків на понад 750 тисяч гривень.

Реклама

Дії зловмисника в поліції кваліфікували за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто Зловживання службовим становищем, або умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, а також несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинену особою, яка має право доступу до неї.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, завершено. Слідчі ГУНП сформували обвинувальний акт та скерували його для судового розгляду. 

За скоєне обвинуваченому експосадовцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

Нагадаємо, посадовцю Ужгородської міськради оголосили підозру.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно