Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Кілька чоловіків намагались підкупити прикордонників задля виїзду за кордон

Кілька чоловіків намагались підкупити прикордонників задля виїзду за кордон

Кілька чоловіків намагались підкупити прикордонників задля виїзду за кордон

Впродовж минулої доби військовослужбовці Чопського загону стали на заваді протиправним діям чотирьох наших співвітчизників, які у незаконний спосіб намагалися перетнути державний кордон. Троє з них спробували підкупити прикордонний наряд, а ще один – виїхати за сфальшованими документами.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Так, у пункті пропуску "Тиса" 42-річний львів’янин, який прямував рейсовим автобусом з України до Італії, разом з паспортом надав на контроль документи, які начебто посвідчують його інвалідність. Втім, у ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що пред’явлена чоловіком довідка підроблена і відповідним органом не видавалася.

Реклама
Читайте також:
Виявлено шістьох чоловіків, які з підробленими документами намагались виїхати за кордон

На кордоні зі Словаччиною правоохоронцям за безперешкодний перетин держрубежу запропонували неправомірну винагороду у розмірі 500 доларів США. 29-річний закарпатець прямував через пункт пропуску "Малий Березний" разом з літньою жінкою. Він стверджував, що це його бабуся і вона потребує постійного стороннього догляду. Відсутність документів, які б могли підтвердити родинний зв’язок з жінкою, чоловік вирішив "компенсувати" хабарем. Прикордонники від такої пропозиції відмовилися та викликали на місце події співробітників Нацполіції.

Реклама

У пункті пропуску "Тиса" двоє чоловіків, також не маючи підтверджуючих документів, сподівалися виїхати за системою "Шлях". Вирішити питання з прикордонним нарядом вони вирішили за допомогою підкупу. Один у паспорт вклав 1000, а інший – 500 гривень. Результат вийшов, як і у попередньому випадку – рішуча відмова від неправомірної винагороди і виклик слідчо-оперативної групи.

У всіх випадках спроби надання хабарів прикордонники направили на адресу Нацполіції повідомлення про виявлення ознак правопорушень, відповідальність за які передбачена ст.369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

Хмельничанинові також доведеться відповідати перед законом. У його діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів".

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно