Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Прибув у пункт пропуску потягом «Київ-Відень»: прикордонники показали, що трапилось на кордоні

Прибув у пункт пропуску потягом «Київ-Відень»: прикордонники показали, що трапилось на кордоні

Прибув у пункт пропуску потягом «Київ-Відень»: прикордонники показали, що трапилось на кордоні

30-річний чоловік 28 листопада намагався перетнути кордон за підробленими документами.

Учора вночі він прибув у пункт пропуску «Чоп (Дружба)» потягом «Київ-Відень». Разом із паспортом пред’явив прикордонникам пакет документів про непридатність до військової служби.

ВІДЕО ДНЯ

Однак під час їх перевірки в інспектора виникли сумніви щодо дійсності наданих пасажиром тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та довідки ВЛК, тож вирішили ретельніше вивчити обставини отримання паперів. До того ж, житель Київщини не орієнтувався, де і коли проходив медичне обстеження та де отримував документи.

Читайте також:
Діятиме до 4 березня 2025 року: українцям за кордоном повідомили новину
Реклама

Прикордонники зв’язалися з РЦК та дізналися, що документів щодо виключення з військового обліку за станом здоров’я вказаній особі не видавали. Навпаки, хотіли видати повістку, але не змогли знайти потенційного призовника за місцем реєстрації.

Згодом пасажир зізнався, що придбав фальшивки через соцмережі за 7000 доларів США. Коли зрозумів, що обманом не зможе перетнути кордон та щоб уникнути кримінальної відповідальності за використання підроблених документів, правопорушник за наставництвом дружини спробував підкупити прикордонника.

Реклама

«Положи бігом під документи і всьо», — інструктувала хабародавця супутниця. Мандрівник поклав на стіл 2000 доларів США. «Короче, ви поняли?!» –запитала жінка у прикордонника?

Інспектор перепитав чи розуміють вони відповідальність за спробу підкупу посадової особи? Чоловік схвально хитнув головою, а дружина запитала: «Так ми щас куда? Ми за кордон виїдем чи ні?»

(ВІДЕО) $ 9000 ТА 3 КРИМІНАЛЬНІ СТАТТІ. ЖИТЕЛЬ КИЇВЩИНИ ДОРОГО РОЗПЛАЧУВАТИМЕТЬСЯ ЗА СПРОБУ НЕЗАКОННОГО ПЕРЕТИНАННЯ КОРДОНУПрикордонники Чопського загону викрили 30-річного чоловіка, який намагався перетнути кордон за підробленими документами та за наставництвом дружини підсунув хабар.Учора вночі порушник прибув потягом «Київ – Відень» у пункт пропуску «Чоп (Дружба)». Разом з паспортом житель Київщини пред’явив прикордонникам пакет документів про непридатність до військової служби.Однак під час їх перевірки в інспектора виникли сумніви щодо дійсності наданих пасажиром тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та довідки ВЛК, тож вирішили ретельніше вивчити обставини отримання паперів. Під час бесіди чоловік не орієнтувався, де і коли проходив медичне обстеження та де отримував документи. Також прикордонники зв’язалися з РЦК та отримали інформацію, що документів щодо виключення з військового обліку за станом здоров’я вказаній особі не видавали. Навпаки, хотіли видати повістку, але не змогли знайти потенційного призовника за місцем реєстрації.Згодом пасажир зізнався, що придбав фальшивки через соцмережі за 7000 доларів США. Коли зрозумів, що обманом не зможе перетнути кордон та щоб уникнути кримінальної відповідальності за використання підроблених документів, правопорушник за наставництвом дружини спробував підкупити прикордонника.«Положи бігом під документи і всьо», – інструктувала хабародавця супутниця.Мандрівник поклав на стіл 2000 доларів США. «Короче, ви поняли!?» –запитала жінка у прикордонника?Інспектор перепитав чи розуміють вони відповідальність за спробу підкупу посадової особи? Чоловік схвально хитнув головою, а дружина запитала: так ми щас куда? Ми за кордон виїдем чи ні?Відповідь на питання «щас куда?» уже даватимуть поліцейські. Порушнику загрожує кримінальна відповідальність за «Пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі» (ст.369 ККУ), «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» (ст.358 ККУ) та «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» (ст. 336 ККУ).

Posted by Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон on Wednesday, November 29, 2023
Відео — Західне регіональне управління Держприкордонслужби України
Реклама

Порушнику загрожує кримінальна відповідальність за «Пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі» (ст.369 ККУ), «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» (ст.358 ККУ) та «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» (ст. 336 ККУ).

Нагадаємо, озвучено важливу інформацію для українців, які виїхали за кордон.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно