Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Судитимуть завідувача кафедри військової підготовки одного з ВНЗ області

Судитимуть завідувача кафедри військової підготовки одного з ВНЗ області

Судитимуть завідувача кафедри військової підготовки одного з ВНЗ області

Слідчі Ужгородського районного управління поліції завершили досудове розслідування у справі щодо вчинення службового злочину завідувачем кафедри військової підготовки одного з місцевих ВНЗ.

Заходи з викриття правоохоронці провели у середині жовтня минулого року. Тоді поліцейські, у співпраці з СБУ, затримали посадовця на одержанні неправомірної вигоди від студентів.

ВІДЕО ДНЯ

За суму від 300 до 500 доларів США з однієї особи зловмисник не відображав у журналі обліку відвідування й успішності слухачів, що не відвідували практичні заняття, – зазначає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Читайте також:
Завідувачу кафедри військової підготовки, викритому на хабарі, обрали запобіжний захід
Реклама

Такими своїми діями фігурант створював умови, за яких студенти, не володіючи відповідними навичками та вміннями, здобували військово-облікові спеціальності. Надалі ж така практика могла призвести до зниження рівня обороноздатності України.

За оперативними даними така неправомірна діяльність могла приносити обвинуваченому від 10 до 15 тисяч доларів США за один навчальний семестр.

Реклама

Дії посадовця слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою.

Станом на сьогодні, за процесуального керівництва прокуратури, у справі сформовано обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду. Відповідно до санкції статті, за скоєне чоловікові загрожує  від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно