Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Держфінінспекція знайшла порушень в "ЖРЕП-3" та "ЖРЕП-5" на 900 тисяч гривень

Держфінінспекція знайшла порушень в "ЖРЕП-3" та "ЖРЕП-5" на 900 тисяч гривень
Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області виявили порушень на суму понад 900 тис. грн на комунальних підприємствах Мукачева Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області під час планової...

Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області виявили порушень на суму понад 900 тис. грн на комунальних підприємствах Мукачева

ВІДЕО ДНЯ

Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності двох комунальних підприємств м. Мукачева «Житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство № 5» та «Житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство № 3» (ЖРЕП) виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 901 тис. грн. Контрольний захід охопив період з 01.01.2009 по 31.03.2012.

Зокрема, через бездіяльність керівників підприємств, за наявності в штатах і фактичному утриманні на посадах юрисконсультів, не здійснювалися належні дії щодо звернення до суду з вимогою про захист своїх цивільних прав або інтересів протягом строку позовної давності до боржників, що прострочили виконання зобов’язань за договорами, які є обов’язковими до виконання. Отже, ЖРЕПи недоотримали фінансових ресурсів на загальну суму 827 тис. грн, з яких понад 820 тис. грн – заборгованість за 412 квартиронаймачами щодо розрахунків за послуги з утримання будинків (квартирної плати).

Реклама

Серед інших порушень: безпідставні виплати премій, незаконне списання паливно-мастильних та будівельних матеріалів, незаконні виплати компенсації за використання власного автомобіля заступником начальника ЖРЕП № 3, відображення в обліку кредиторської заборгованості в розмірах, більших за фактичну по ЖРЕП № 5, та оплата завищеної вартості виконаних робіт.

За результатами ревізій керівникам підприємств направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень. За допущені порушення фінансової дисципліни, порядку ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності складено протоколи на чотирьох осіб.

Реклама

Про факти виявлених порушень поінформовано Управління міського господарства Мукачівського міськвиконкому та Прокуратуру м. Мукачева.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно