Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жителька міста над Латорицею зробила із свого сина інваліда

Жителька міста над Латорицею зробила із свого сина інваліда
Три роки тому, улітку 2007-го, в одному з будинків у Мукачеві,(мікрорайон насичений помешканнями місцевих ромів), трапилась пожежа. На той час вдома з дорослих нікого не було, окрім двох малих...

Три роки тому, улітку 2007-го, в одному з будинків у Мукачеві,(мікрорайон насичений помешканнями місцевих ромів), трапилась пожежа. На той час вдома з дорослих нікого не було, окрім двох малих хлопчиків. Старший, побачивши, що зайнялась хата, вибіг на вулицю. Тоді йому виповнилось вісім років. Молодшому було всього три, тож самотужки вибратися з вогню він не зміг.

ВІДЕО ДНЯ

Сусіди розповідають, що цій дитині не пощастило відразу з народження – вона появилася на світ уже з певними вадами. Ходити хлопчику було дуже важко, інколи він зовсім не міг звестися на ноги. Але ніхто з батьків особливо не переймався калікою. Мати, яка нерідко заглядала в чарку, пильнувала одне – аби вчасно отримати інвалідну пенсію свого сина. Адже тисяча гривень для сім’ї, яка не має постійних заробітків, – була справжнім скарбом. Тому батьки й підтримували більш-менш життя у бідолашній дитинці і не віддавали у спецзаклад. Можливо, так тягнулося б і далі, якби не злощасна пожежа у 2007-му. Хлопчика врятували сусіди. Вони витягнули маля з палаючої халабуди, адже будинком – цю споруду назвати важко. Причину пожежі встановити тоді не вдалось: не виключено, що завинили самі діти або зайнялося лахміття, якого тут – на кожному кроці.

Обгорілого хлопчика доставили у лікарню. Там дитину трохи підлікували, відгодували. Однак, як відомо, опікові рани, до того ж, на багатьох частинах тіла, вимагають відповідного догляду - постійних перев’язок, чистої білизни тощо. Та від горе-матері дитина цього не бачила. Зранку жінка підмітала вулиці, а з обіду до вечора, за словами сусідів, нишпорила по смітниках. На сина у неї часу не вистачало.

Реклама

Така ситуація тривала довгих три роки. Тільки нещодавно брат безвідповідальної ромки не витримав і звернувся до правоохоронців Мукачева.

Побачене у цій оселі вражало - між лахміттям, у бруді і смороді, лежало скоцюрблене, недоглянуте, хворобливо худе дитинча. Працівники кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського МВ ГУМВС відразу відправили бідолашне маля у медичний заклад. Лікарі ортопедично-травматологічного відділення дитячої обласної лікарні були шоковані станом дитини: у свої шість з половиною років хлопчик важив 11 кілограмів. Він не рухався і не розмовляв. Медики встановили діагноз: контрактура суглобів (обмеження рухливості в суглобах, викликане патологічними змінами у м'яких тканинах, що пов'язані з функцією цього суглоба, рубцюватим стягненням шкіри, сухожилків, захворюваннями м'язів, суглоба, больовим рефлексом). Через те, що мати не робила перев’язки обпечених рук і плечей дитини, не промивала рани, ці частини тіла, куди потрапила інфекція і бруд, почали гнити, розповідають мукачівські лікарі. Перебуваючи весь час в одному положенні, руки дитини приросли до тулуба. Зараз хлопчику потрібна операція. Хоча, доки він не набере необхідну вагу і його фізичний стан не нормалізується, хірургічне втручання неможливе.

Реклама

За ст. 166 «Злісне невиконання обов’язків з догляду за дитиною» прокурор Мукачева М.Хиля проти горе-матері порушив кримінальну справу. Щомісячні виплати з догляду за маленьким інвалідом припинені, розглядається питання про позбавлення цієї жінки материнства.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі ГУМВС України в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно