Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Міліціонери спіймали ужгородця з краденим люком

Міліціонери спіймали ужгородця з краденим люком

Нерідкі випадки, коли саме відсутність кришки каналізаційного люка є причиною пошкодження транспортних засобів, нещасного випадку, а то й трагедії.

ВІДЕО ДНЯ

До прикладу у лютому до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 49-річної мешканки міста про те, що, керуючи своїм автомобілем «Форд», вона влетіла у відкритий каналізаційний люк, - йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Варто зазначити, що цього року правоохоронці вже кілька разів затримували крадіїв каналізаційних люків.

Реклама

Ось і днями працівники міліції спіймали чергового злодія. Повертаючись пізно ввечері додому зі служби, правоохоронець помітив на вул. Другетів чоловіка, який переносив металеву кришку люку. Міліціонер зупинив його. З’ясувалося, що 39-річний ужгородець викрав кришку люка з вул. Тичини в м. Ужгороді з метою продажу.

Коли працівник міліції спробував затримати крадія, той став чинити опір. Між ними розпочалася сутичка, але правоохоронець устиг викликати слідчо-оперативну групу й злодія доправили в міськвідділ.

Реклама

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. 

Станом на 21 серпня в Ужгородському міськвідділі міліції зареєстровано 20 фактів крадіжок каналізаційних люків. Це на 5% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

За крадіжку кришок люків (ст.185 ККУ) передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі терміном від одного до трьох років, в залежності від розміру завданого збитку.

Реклама

Крім того, у січні 2011 року, у зв’язку зі збільшенням фактів крадіжок кришок люків, що часто призводить до нещасних випадків, Кримінальний кодекс України був доповнений статтею 270-1 (Умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства), яка передбачає суворіше покарання. Якщо умисне пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства спричинило майнову шкоду на суму, яка в триста і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або стало причиною загрози для здоров’я людини, її загибелі, то це карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно