Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові виборці голосують зі “шпаргалкою“ від “Солідарності” – ЗМІ

У Берегові виборці голосують зі “шпаргалкою“ від “Солідарності” – ЗМІ

Це зафіксували офіційні спостерігачі на виборчій дільниці в міському Будинку культури – дівчина заходила в кабінку й виходила з неї з агітками партії “Солідарність” в руках.
Про порушення складено відповідний акт. Кинулось у вічі, що серед перших прийшли голосувати й особи на інвалідних візках, яким допомогли дібратись сюди сусіди. Але на запитання, що спонукало їх це зробити, обидва чоловіки за підказкою офіційного спостерігача від “Солідарності” говорити відмовились. Отож, можемо лишень здогадуватись.

ВІДЕО ДНЯ

А почався день виборів у Берегові з інциденту на виборчій дільниці в ЗОШ №7, де своє волевиявлення здійснюють в основному представники ромської народності.

“Спостерігачі від “Солідарності” зажадали, щоб перерахували бюлетені, бо ніби-то їх завезли на дільницю більше, ніж передбачено, – розповідає голова комісії Андрій Носенко. – Перерахували. За винятком одного папірця, все співпало. Правда, виявили десяток непропечатаних бюлетенів – помилку виправили”.

Реклама

У зв’язку з наведеним, дільницю відкрили на годину пізніше. За цей час перед дверима зібрався чималий натовп, зчинився галас, штовханина тощо. Стривожених ромів довелося заспокоювати разом з міліцією. Для належної організації процесу сюди одразу приїхали заступник голови територіальної виборчої комісії Імре Гейруш та її член Михайло Щока. Зрештою, тут теж все владналось. Громадян тепер запускають на дільницю по-одному, але чергу контролює чомусь представник… преси. Підходимо до людини з біркою “PRESS” на лацкані.

– Кого представляєте?, – цікавимось.

Реклама

– Там написано, – чуємо у відповідь.

Приглядаємось до бірки, але крім слова “PRESS” та прізвища й ім’я Товт Андрій (без фото) нічого не бачимо. “Колега”, до речі, теж виходець ромської народності, так і не зміг назвати, чиє конкретно він доручення виконує.

“Заминка” сталась і на дільниці у школі мистецтв: людині видали бюлетені іншого округу, а не його, бо тут голосують мешканці аж 4 виборчих округів. Бюлетень, зрештою, анулювали й видали взамін новий – особа успішно виконала свій обов’язок. Водночас, голова дільничої комісії Павло Сичов скаржиться, що у списках виборців знову багато “мертвих душ”.

Реклама

“Я не вперше працюю на цій виборчій дільниці, – розповідає Павло Васильович. – Кожен раз відмічаємо, хто вибув, і кожен раз нам повертають той самий список, хіба лише із незначними змінами.”
До розмови підключається його заступник Анатолій Родіоничев:

“Якби працівники відділу державного реєстру виборців особисто пройшлися б вулицями і звірили списки, то такого безладу б не було”, – переконаний наш співрозмовник. До слова, про такі речі говорили й керівники інших виборчих дільниць.

Все спокійно на дільниці в ЗОШ №6, хоча спочатку представники однієї з політичних партій опонували з тим, що навпроти дільниці не були своєчасно прибрані агітки тієї ж “Солідарності”. Плакати зняли, а “Єдиний центр” з цього приводу звернувся до суду.

Станом на 12.30 з 11 469 виборців у Берегові проголосували 2 888 осіб, що становить 15 відсотків. Так звані малі виборчі спецдільниці, які знаходилсь в обласних та райлікарнях голосування завершили. Тут розпочався підрахунок голосів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно