Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Працівники СБУ планують опитати прибічників самопроголошеного прем’єра "Підкарпатської Русі" Петра Гецка

Працівники СБУ планують опитати прибічників самопроголошеного прем’єра "Підкарпатської Русі" Петра Гецка

Працівники СБУ планують опитати прибічників самопроголошеного прем’єра "Підкарпатської Русі" Петра Гецка

Голова Управління СБУ в Закарпатській області Олег Воєводін прокоментував інформацію щодо справи самопроголошеного прем’єр-міністра "Республіки Підкарпатська Русь" Петра Гецка. Зокрема, про виклик на допити його прибічників – керівників "Світового конгресу підкарпатських русинів" Михайла Тяска та Василя Джугана.

ВІДЕО ДНЯ

"Офіційний представник нашого Управління, діючи в рамках Закону, повідомив про виклик у якості свідків керівникам "Світового конгресу підкарпатських русинів" громадянам України Василю Джугану та Михайлу Тяску, які тривалий час мешкають у Чехії. Ми плануємо опитати цих громадян України у справі так званого прем’єр-міністра "Республіки Підкарпатська Русь" Петра Гецка, яку розслідують наші слідчі. Наші слідчі з нетерпінням чекають на Петра Гецка. Цьому громадянинові України, який тривалий час переховується за межами нашої держави, було заочно повідомлено про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України, зокрема, 110, 109 та 111. Нагадаю, названі статті пов’язані зі злочинами проти основ нацбезпеки. У квітні 2014 року Петро Гецко був оголошений у розшук. ", – зауважив Олег Воєводін.

Керівник обласного Управління Служби безпеки України також зауважив, що СБУ не боротиметься з тими, хто ідентифікує себе русинами.

Реклама

"Хочу, аби краяни чітко розуміли: ми боремося не з тими, хто ідентифікує себе русинами, а з силами, які намагаються  використати цих громадян України для дестабілізації обстановки в області та державі загалом. Втягнути їх у протиправну діяльність проти основ національної безпеки", – стверджує очільник УСБУ в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно