Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прокуратурою області оскаржено до суду зміни до Генплану міста Ужгорода

Прокуратурою області оскаржено до суду зміни до Генплану міста Ужгорода

За позовом прокуратури Закарпастької області Закарпатським окружним адміністративним судом порушено провадження про визнання нечинним та скасування рішення Ужгородської міської ради, яким внесено зміни у Генеральний план міста Ужгорода.
Встановлено, що вказана містобудівна документація прийнята в порушення вимог чинного містобудівного та земельного законодавства.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, затвердженим Генеральним планом міста передбачено забудову в межах водоохоронних зон та на територіях об’єктів садово-паркового мистецтва, що прямо заборонено вимогами чинного законодавства, – констатує прес-служба прокуратура Закарпатської області.

Недотримання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Державних будівельних норм при затвердженні генерального плану міста створює загрозу порушення прав громадян, а саме гарантоване Конституцією України право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та права користування об’єктами благоустрою населених пунктів, участі в обговоренні правил та проектів благоустрою території населених пунктів.

Реклама

Крім того, прокуратурою області подано клопотання про забезпечення даного позову про заборону міській раді приймати рішення, пов’язані з даною незаконною містобудівною документацією щодо внесення змін у Генплан міста Ужгорода.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно