Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Суддя відмовилась арештувати контрабандний бурштин, вартістю понад 2,5 мільйонів доларів

Суддя відмовилась арештувати контрабандний бурштин, вартістю понад 2,5 мільйонів доларів

Суддя відмовилась арештувати контрабандний бурштин, вартістю понад 2,5 мільйонів доларів

Повторне зважування затриманого каміння, що його віз водій зі Львова на територію Закарпаття, встановило: загальна вага вилученого сягнуло понад півтонни, вартість краму сягає близько 2,5 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

14 березня у Воловецькому районному суді відбулося засідання за розглядом клопотання слідчого про арешт затриманого на посту в Нижніх Воротах вантажу бурштину.

Нагадаємо, у ніч проти 4 березня на посту в Нижніх Воротах на Воловеччині правоохоронці спільно з працівниками прикордонної служби затримали мікроавтобус, в якому під час огляду виявили "розфасований" по 60 пакункам бурштин. На той момент йшлося про перевезення не менше 300 кілограмів каменю, вартість якого складала близько 200 мільйонів гривень.

Реклама

Правоохоронцям водій заявив, що не знав про товар і його призначення. Мовляв, роботу знайшов за оголошенням. Товар треба було доставити в Мукачево, але адресу замовник мав повідомити SMS-кою уже на території Закарпаття.

Відомості за цим фактом внеслиі до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр).

Реклама

Відтак, слідство паралельно зі з’ясуванням походження "сонячного каменю" та власника вантажу звернулося до суду із клопотанням про дозвіл на арешт вилученого бурштину. 

Судове засідання із розглядом клопотання про арешт бурштину відбулося цього понеділка. За підсумком розгляду клопотання суддя Воловецького райсуду відмовила у клопотанні слідчого про арешт затриманого на посту в Нижніх Воротах бурштину. 

Як стало відомо виданню, при переважуванні каменню ще до засідання суду з’ясувалося: вартість затриманого вантажу ще вища, ніж було оцінено попередньо. Так, зважування встановило: тієї ночі водій перевозив півтонни бурштину на суму близько в 2,5 млн доларів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно