Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Воловеччині патрульні затримали водія, який нелегально перевозив дорогоцінне каміння

На Воловеччині патрульні затримали водія, який нелегально перевозив дорогоцінне каміння

На Воловеччині патрульні затримали водія, який нелегально перевозив дорогоцінне каміння
ВІДЕО ДНЯ

21 квітня о 16:40 екіпаж мукачівських патрульних, який несе службу в пункті пропуску Нижні Ворота зупинив вантажний автомобіль DAF за порушення правил дорожнього руху.

Перевіряючи документи та проводячи поверхневий огляд автомобіля, патрульні звернули увагу на вантаж, що перевозився. В причепі автомобіля знаходилась кам’яна плитка, схожа на андезит, на видобування якого необхідно мати спеціальний дозвіл і який є надзвичайно цінним матеріалом.

Реклама

Водій не надав жодної товаро-транспортної накладної. До того ж, керманич повідомив, що не знав про необхідність мати при собі будь-які документи на вантаж і взагалі не уявляє звідки що везе.

Така відповідь водія та відсутність інформації про походження андезиту й дозволу на його перевезення дали підстави поліцейським розцінювати камінь як незаконно добутий. То ж полісмени викликали слідчо-оперативну групу для з’ясування всіх обставин події.

Реклама

Варто зауважити, що андезит є міцним, популярним, дорогим природнім матеріалом. Це саме той камінь, яким будівельники облицьовують фундаменти, будинки, паркани та доріжки. Поклади його на Закарпаття дуже великі, але офіційних копалень лише дві. А отримання дозволу на видобуток довготривала та дорога процедура.

Особливо це стосується відносно невеликої кількості каменю. То ж браконьєри, нехтуючи законодавством, самовільно викопують дорогоцінний матеріал для власних потреб або продажу. Тим самим нищать природу, завдають шкоду екосистемі та економіці країни, збуваючи цінний камінь на чорному ринку.

Спіймати крадіїв надзвичайно складно оскільки браконьєри перевозять андезит під виглядом щебеню або звичайної кам’яної плитки. Але завдяки сумлінним діям та прискіпливості патрульних сьогодні на одне правопорушення і цій сфері стало менше.

Реклама

Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві наголошує: злочини проти природи є так само небезпечними як і всі інші. Не будьте байдужі до свого краю та екосистеми. Якщо Вам відомі будь-які факти незаконного видобутку цінного каміння – повідомте про це на 102.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно