Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатські роми готові до бунту через м’який вирок суддів щодо Калмана Лакатоша, – ЗМІ

Закарпатські роми готові до бунту через м’який вирок суддів щодо Калмана Лакатоша, – ЗМІ

Закарпатські роми готові до бунту через м’який вирок суддів щодо Калмана Лакатоша, – ЗМІ

У Мукачеві винесли вирок циганському барону Калману Лакатошу і його синові Калману Олагу, обвинуваченим у вбивстві 18-річного рома. Нагадаємо, трагедія сталася 8 жовтня 2015 року – в ту ніч 35-річний син циганського барона після вуличного конфлікту за наказом батька двома пострілами з автомата застрелив "опонента".

ВІДЕО ДНЯ

Після вбивства зчинився справжній циганський бунт – роми спалили будинок і автомобілі самопроголошеного барона, сам Калман Лакатош з сином та іншими родичами встигли втекти. Їх затримали недалеко від кордону з Угорщиною на наступний день після вбивства і взяли під варту.

Циганський барон не був авторитетом для мукачівських ромів - вони його не обирали, а тому його "царювання" не підтримували, однак самого Калмана Лакатоша побоювалися. Він не раз погрожував місцевим жителям зброєю, змушував безкоштовно працювати на себе, бив. Тому роми пильно стежили за процесом – під час засідань збиралися прямо біля будівлі суду, вимагаючи справедливого покарання.

Реклама

І ось вердикт: за вбивство 18-річного хлопця син барона Калман Олаг отримав дев’ять років позбавлення волі, сам Калман Лакатош – півтора року. Олаг суд визнав винним в умисному вбивстві, позбавлення людини свободи і незаконному зберіганні та використанні незареєстрованої зброї. Лакатошу, за чиїм наказом було скоєно вбивство, по "закону Савченко" залишилося відсидіти всього лише півроку.

Вирок набуває чинності з моменту укладення барона і його сина під варту – з 9 жовтня 2015 року. Кожен день перебування в СІЗО, згідно із законодавством, вважається за два дні ув’язнення.

Реклама

Закарпатські роми обурені м’яким вироком для Калмана Лакатоша.

– Виходить, що людина, яка довгі роки тримала все поселення в страху, повернеться додому вже через півроку, – обурюється один з ромів Золтан. – Півтора року – це занадто мало, після того що він творив! Так ми з дому боялися виходити, коли він продовжував шаленіти! А дев’ять років за вбивство невинного хлопця, молодого батька, більше схоже на знущання!

Прокуратура також визнала вирок дуже м’яким і вже готує апеляцію. З огляду на, що 54-річного Калмана Лакатоша та його 35-річного сина Олаг судили за п’ятьма статтями, прокурор наполягав на 15 роках позбавлення волі. Крім вбивства, зібрані докази за статтями, що стосуються позбавлення волі людини, перешкоджання появи свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань, хуліганства та незаконного поводження зі зброєю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно