Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт

У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт

У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт
Суддя також підозрюється в організації викрадення власного елітного автомобіля для отримання страхової виплати.

Під час обшуків у робочому кабінеті та за місцем проживання судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця правоохоронці вилучили майже 300 тис. доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тис. доларів, коштовності та паспорт громадянина Угорщини, виданий на його ім’я.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю, викритому Службою безпеки на хабарництві, про підозру в скоєнні злочину особисто повідомив Генеральний прокурор.

Реклама

Співробітники Служби безпеки України задокументували суддю в одній з київських кав’ярень під час отримання п’яти тисяч доларів хабара. Загалом Швець вимагав від підприємця десять тисяч американських доларів за нестворення перешкод у здійсненні комерційної діяльності. Суддя також підозрюється в організації викрадення власного елітного автомобіля для отримання страхової виплати.

Під час обшуків у робочому кабінеті та за місцем проживання судді правоохоронці вилучили майже триста тисяч доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тисяч доларів, коштовності та паспорт громадянина Угорщини, виданий на його ім’я.

Реклама

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за  ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України", – йдеться у повідомленні СБУ.

У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт – 01

Суддя Віктор Швець зізнається, що візит Луценка став для нього несподіванкою. Він втратив сон, аби заспокоїтись – п’є табетки. "Думаю, Юрій Віталійович розбереться, я радий, що він прийшов", – каже суддя.

Реклама

Підозри за чотирма статтями, серед яких головна – шахрайство, суддя спростовує. "Мене обвинувачують, начебто я сам викрав свій автомобіль і людину змусив викрасти з метою отримання від страхової коштів. Немає хабарництва", – твердить він.

Однак в СБУ наполягають, що Швеця викрили, і в тому числі на хабарництві. Відео, де невідомий передає працівнику Феміди 5 тисяч доларів, слідчі зняли навесні. За місяць він зліг у лікарню – на шість тижнів. Коли журналісти його розшукали, розповів: ті гроші – його сина, а повертав борг торговець іномарками. "Я старшому сину купував машину, давав 31 тисячу. Минуло три місяці, вони якісь шахраї виявились – віддали мені 5 тисяч і тут співробітники СБУ, що тут хабар", – каже суддя. 

У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт – 02

У Швеця почались обшуки. Слідчі навідалися навіть в елітну багатоповерхівку, де він колись жив. Журналісти з’ясували, що власниця тамтешньої квартири – 73-річна бабуся-бізнесмен, яка має будівельну фірму. Удома її не застали, а онук пояснює: суддю прихистили, коли він переїхав на роботу до столиці із Закарпаття. "Приютили, як земляка, просто поки вони не знайдуть житла. Вони знайшли і з’їхали", – твердить Павло Русин. Цю ж версію пропонує і сам Швець. "Скубенич Марія, познайомився з нею в поїзді. Вона запропонувала пожити в неї і туди приписала", – твердить суддя.

Тепер у нього вже є власний маєток у селі під Києвом. Він виправдовується, що купили дім у кредит, який досі виплачують. Та бідкається, що слідчі наразі вилучили всі родинні заощадення – 140 тисяч доларів і 19 тисяч євро. У СБУ повідомляють, що знайшли вдома у Швеця ще й угорський паспорт. "Я працював, у мене була квартира, квартиру продав, взяв кредит. Купив будинок в Берегово, отримав від держави квартиру в Мукачево, продав будинок і квартиру в Мукачево, отримав у Києві квартиру 4-кімнатну, яку теж реалізував. У мене були кошти, розумієте? І дружина працює, вона фізичний підприємець", – пояснює Швець.

Після обшуків, бідкається суддя, залишився без копійки. Слідчі вилучили навіть обручку його дружини. Повернувся на роботу, каже, з хворим серцем, аби заробити на операцію. Швець щомісяця отримує 30 тисяч гривень. "Мені стентування треба. Треба попрацювати", – каже суддя.

У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт – 03
Реклама

Він упевнений, що його хтось хоче скомпрометувати. На перший допит у Генпрокуратуру суддя запрошений у понеділок – і обіцяє піти. "Не знаю, як воно буде. Може, й буду працювати, а як ні, нерви будуть трепати, то піду у відставку", – каже він. Щоправда, звільнятися суддя не бажає, а наразі в його планах – серпнева відпустка.

У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт – 04
У судді під час обшуку знайшли сотні тисяч доларів, коштовності та угорський паспорт – 05

Слід відмітити, що Віктор Швець уродженець Закарпаття. Народився 26 жовтня 1959 р. у м. Виноградові. 

3 1989 р. адвокат Брегівської юридичної консультації Закарпатської обласної колегії адвокатів. У червні 1996 р. В.О. Швець був призначений на посаду судді Мукачівського міського суду Закарпатської області. З 2007 р. й донині В.О. Швець – суддя Вищого господарського суду України, обраний безстроково.

За значний особистий внесок у розбудову правової держави, здійснення правосуддя, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян Указом Президента України від 12 грудня 2008 р. В. О. Швецю було присвоєно звання «Заслужений юрист України», нагороджено почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2009 р.), Почесною відзнакою Вищої ради юстиції, Почесною відзнакою «Знак Пошани ВГСУ» (2009 р.).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно