Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд залишив за гратами колишніх посадових осіб кредитної спілки, яких визнано винними у привласненні грошей, що належали вкладникам

Суд залишив за гратами колишніх посадових осіб кредитної спілки, яких визнано винними у привласненні грошей, що належали вкладникам

Суд залишив за гратами колишніх посадових осіб кредитної спілки, яких визнано винними у привласненні грошей, що належали вкладникам

Апеляційний суд Закарпатської області залишив без змін вирок Ужгородського міськрайонного суду в частині засудження та призначення покарання щодо колишнього виконавчого директора та касира обласної кредитної спілки «Централь- Старт».

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, 60-річна закарпатка – колишній керівник зазначеної вище кредитної спілки за попередньою змовою з касиром цієї ж спілки у період з 2001 по 2009 роки, з метою привласнення чужого майна в особливо великих розмірах, а саме - прийняті від вкладників КС «Централь-Старт» більше чотирнадцяти млн. грн.  - не відобразили у бухгалтерській звітності та касовій книзі, й відповідно, не перевели їх на розрахунковий рахунок спілки. Натомість  - привласнили та використали зазначену вище суму коштів для власних потреб, чим завдали потерпілим матеріальної шкоди у особливо великих розмірах, – констатує прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області.

Розглянувши справу, суд першої інстанції визнав обвинувачених винуватими у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на дев’ять та вісім років. Вироком місцевого суду жінок позбавлено права обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями у фінансово-кредитних установах та конфісковано майно, що належить їм на праві власності. Разом з тим, суд залишив цивільні позови потерпілих та цивільних позивачів кредитної спілки  - без розгляду.

Реклама

У суді обидві обвинувачені не визнали свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, відтак оскаржили вирок у вищій інстанції, де просили суд скасувати вирок й ухвалити виправдувальний через відсутність в їх діяннях складу та події злочину, а також відмовити потерпілим у задоволенні цивільних позовів. Останні, у свою чергу, не погоджуючись з рішенням суду, у апеляційних скаргах просили суд змінити вирок, яким  призначити колишнім посадовим особам кредитної спілки більш суворе покарання та задовольнити цивільний позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Вивчивши всі обставини справи, заслухавши пояснення та доводи учасників процесу, а також дослідивши матеріали кримінального провадження Апеляційний суд краю дійшов висновку, що суд першої інстанції всебічно дослідив та належним чином оцінив всідоказипо справі, врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину та його наслідки, а тому висновки місцевого суду  при призначенні покарання були  належним чином обґрунтованими, а саме покарання – справедливим.

Реклама

Разом з тим, Апеляційний суд вважав за необхідне скасувати вирок в частині вирішення цивільного позову, що був заявлений потерпілими при розгляді справи в Ужгородському міськрайонному суді. Відтак суд апеляційної інстанції направив  провадження до місцевого суду на новий судовий розгляд в порядку цивільного судочинства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно