Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Міськрада Ужгорода розгляне петицію про демонтаж скандальної тераси на Корзо

Міськрада Ужгорода розгляне петицію про демонтаж скандальної тераси на Корзо

Міськрада Ужгорода розгляне петицію про демонтаж скандальної тераси на Корзо

Управління правового забезпечення Ужгородської міської ради готує інформацію про початок розгляду електронної петиції №007/16 «Про демонтаж тераси Fabbrica Drugetti». Тривалість процесу такої підготовки зумовлена розбіжностями між нормами Закону України «Про звернення громадян» та рішенням Ужгородської міської ради від 14.04.2016 року № 163 «Про електронні петиції», що дозволяє неоднозначне тлумачення правових норм, які регулюють зазначені правовідносини.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до пункту 3.6 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Ужгородській міській раді, затвердженого рішенням Ужгородської міської ради від 14.04.2016 року № 163 «Про електронні петиції» (далі-Порядок), інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється управлінням правового забезпечення виконавчого комітету міської ради на офіційному веб-сайті міської ради не пізніше як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку Петиції, – констатує Ужгородська міська рада.

Оскільки такий спосіб реалізації права членів територіальної громади на звернення до органу місцевого самоврядування використовується вперше, також не визначено форму, у якій буде оприлюднюватися інформація про початок розгляду електронної петиції.

Реклама

Вказана електронна петиція набрала необхідну кількість голосів 09.04.2016 року. Відповідно до пункту 4.1 Порядку міський голова не пізніше, ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, дає доручення щодо розгляду Петиції постійній комісії Ужгородської міської ради або структурним підрозділам виконавчого комітету, предметом відання яких є порушене автором Петиції питання.

Тому Управління правового забезпечення паралельно вивчає питання стосовно підготовки проекту доручень міського голови відповідним структурним підрозділам, до компетенції яких належать питання, підняті в петиції, і які будуть відповідальні за підготовку відповідного проекту рішення. Зокрема, в петиції поєднані вимоги, які належать до виключної компетенції ради (про скасування пункту 1.3 рішення Ужгородського міськвиконкому №236 від 27.07.2016 “Про надання паспортів відкритих літніх майданчиків), так і вимоги, що належать до компетенції виконавчих органів ради (демонтаж тераси). Тому передбачається, що одночасно з оприлюдненням інформації про початок розгляду петиції міським головою будуть видані вищезазначені доручення.

Реклама

Строки, визначені Законом України «Про звернення громадян» та рішенням Ужгородської міської ради 14.04.2016 року № 163 «Про електронні петиції», будуть неухильно дотримані.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно