Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Митника КПП "Тиса", якого піймали на хабарі у розмірі 400 євро, триматимуть під вартою

Митника КПП "Тиса", якого піймали на хабарі у розмірі 400 євро, триматимуть під вартою

Митника КПП "Тиса", якого піймали на хабарі у розмірі 400 євро, триматимуть під вартою

До Ужгородського міськрайонного суду надійшло клопотання щодо обрання інспектору-кінологу Закарпатської митниці ДФС запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ВІДЕО ДНЯ

В обґрунтування пред’явленого клопотання представник військової прокуратури виклав фактичні обставини злочину, в якому підозрюється службовець. Так, правоохоронці стверджують, що у неділю, 2 жовтня, інспектор отримав неправомірну вигоду у розмірі 400 євро за не створення штучних перешкод в оформленні вантажу, що переміщувався особою через державний кордон. Разом з тим, під час огляду місця події виявлено й грошові кошти в сумі шість з половиною тисяч євро, – повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Тож, в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Реклама

Враховуючи, що злочин, в якому підозрюється працівник митниці є тяжким, військова прокуратура наполягала на триманні під вартою як запобіжного заходу на час проведення слідчих дій.

У свою чергу, сторона захисту заперечувала проти задоволення даного клопотання.

Реклама

Проте, з огляду на тяжкість злочину, й  факт вчинення кримінально караного діяння особою під час виконання своїх службових обов’язків, суд дійшов висновку щодо необхідності тримання під вартою підозрюваного-інспектора.

Щоправда, на виконання вимог Кримінального процесуального кодексу, обираючи тримання під вартою як міру запобіжного заходу, cуд зобов’язаний визначити розмір застави для особи. Тож, 50 тисяч гривень застави, є необхідною сумою для забезпечення належної поведінки підозрюваного під час проведення досудового розслідування й судового розгляду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно