Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Ужгородський міськрайонний суд призначив відшкодування за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності

Ужгородський міськрайонний суд призначив відшкодування за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності

Ужгородський міськрайонний суд призначив відшкодування за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності

За незаконне притягнення до кримінальної відповідальності Ужгородський міськрайонний суд призначив особі відшкодування у розмірі близько 400 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

До Ужгородського міськрайонного суду звернулася мешканка обласного центру з позовними вимогами про відшкодування моральної шкоди за незаконне притягнення її – законослухняної громадянки – до кримінальної відповідальності, – повідомляєпрес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Під час слухання справи, судом встановлено, що впродовж майже восьми років жінка перебувала під слідством за вчинення чотирьох злочинів. Ще в 2008-му році працівниками прокуратури їй пред’явлено обвинувачення у заволодінні чужим майном; відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом й шахрайстві тощо. Проте, сім років потому, кримінальне провадження відносно неї - закрите, у зв’язку з нестачею доказів для доведеності вини в інкримінованих діяннях.

Реклама

Судом прийнято до уваги, що внаслідок незаконного притягнення особи до кримінальної відповідальності жінка втратила нормальні життєві зв’язки, морально-психологічна атмосфера в сім’ї була порушена, її стосунки з оточуючими погіршилися,  а авторитет у суспільстві знизився. Більш того, впродовж 7-ми років жінка була «невиїздна», а на її квартиру накладено арешт.

Враховуючи, що пред’явлене ужгородці обвинувачення не знайшло свого доказового підтвердження, суд, керуючись Законом, задовольнив право особи на відшкодування моральної шкоди. Тож,рішенням Ужгородського міськрайонного суду за незаконне й довготривале перебування ужгородки під слідством, на користь позивачки з державного бюджету стягнуто 387 тисяч гривень компенсації.

Реклама

Принагідно повідомляємо, що апеляційний суд Закарпатської області погодився з такою позицією суду першої інстанції, тож рішення набрало законної сили.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно