Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді з’ясували, чому отруюють собак

В Ужгороді з’ясували, чому отруюють собак

Минулого тижня просто посеред ночі, на власному подвір’ї неподалік Ужгорода Ніколета з родиною побачила жахливу картину – їх домашній улюбленець Жак помирав у страшних муках.

ВІДЕО ДНЯ

"У собаки почалися припадки, піна з рота, він нас вже не пізнавав. Він сам не розумів де він, хто він. Валявся по траві. В нього були припадки, він вставав. Ми порозуміли, що щось дуже страшне сталося", – каже власниця собаки Ніколета Шоп.

40 хвилин тварина плакала не своїм голосом, кидалася в конвульсіях і нікого до себе не підпускала. Господарі навіть не сумнівалися –Жака отруїли. Вони впевнені на всі 100 відсотків – це зробили сусіди.

Реклама

"Вони все казали, що це не собаки, а бики. Щось з ними робіть, посадіть їх на ланцюг. Два місяці назад у нас стався інцидент. Бабуся виходила з калітки і не побачила, як Жак вискочив. І на це тут були наші сусіди. В них були важкі коробки, і вони почали його бити", – стверджує ужгородка.

Сам сусід звинувачення відкидає. Але зауважує, що пес був агресивним і кидався на людей.

Реклама

"Те, що вони нас підозрюють, то їхня справа. Головне – совість. Труїли? Ні, я не труїв собаку", – мовив пан Василь, сусід.

Інші ж сусіди, це звинувачення відкидають.Мовляв обидві вівчарки, що є в родині дуже виховані і мирні. Господарі вигулювали їх тільки на повідку і пси слухали всі команди господарів

Господарі звернулися до правоохоронців, ті вже почали перевірку, якщо доведуть вину сусідів, то їм загрожує штраф або обмеження волі за жорстоке поводження з тваринами. Тим часом ветеринари попереджають: аби всі господарі вкрай уважно стежили за своїми собаками і при перших признаках отруєння звертались до медиків, бо після отруєння організму тварини кожна хвилина вкрай важлива.

Реклама

"У собаки одразу прискорене дихання, іноді підвищена температура. Занадто підвищена. Іноді до 41 градуса. І людина для собаки вдома може зробити небагато. Єдине, що може зробити – це сконтактувати з ветеринаром. Розказати, які є симптоми. Якщо це отруєння препаратом від туберкульозу, то необхідно перш за все ввести вітамін Б6", – зазначив ветеринар Павло Чернов.

Зараз в родині лишилася ще одна вівчарка, подруга отруєного жака – Шері. В тварини рак 4 стадії, тому скільки лишилося жити цьому псу, ніхто прогнозувати не береться. Тому аби легше пережити втрату друга в родині вже з’явився новий домашній улюбленець. Його господарі бережуть як зіницю ока. Не випускають без нагляду навіть на власне подвір’я, бо бояться що й нового члена родини можуть отруїти ті, кому не подобаються чотирилапі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно