Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Газова афера" на три мільйони або Як газовики споживачів обманювали

"Газова афера" на три мільйони або Як газовики споживачів обманювали
Подробиці схеми мукачівських газовиків: як "відмивали" гроші та як залякували споживачів.

Як відомо, вчора, 27 липня, близько 8 години ранку, в приміщення Мукачівської філії ПАТ «Закарпатгаз» навідались правоохоронні органи, з метою проведення обшуку в даній установі. Відразу по периметру були виставлені пости з метою недопущення посторонніх осіб на територію господарства. Робота установи була повністю паралізована. Поки кримінальна поліція робила обшуки у всіх приміщеннях, кіберполіція вилучала комп’ютерну техніку та проводила звірку всіх даних на електронних носіях. Все це набрало неабиякий розголос серед мукачівців, тому журналісти інтернет-видання «PMG.ua» спробували з’ясувати деталі резонансної події.

ВІДЕО ДНЯ

Виявляється, в період з 2012 по 2014 роки, працівники даної установи придумали і втілили в життя «аферу по-мукачівськи». Працювала «схема» приблизно так: працівники газового господарства навідувались в домівки споживачів і зобов’язували їх в найкоротший термін провести реєстрацію всіх газових приладів, які знаходяться у них вдома. Це газові котли, конвектори, батареї, труби та інше газове устаткування, яке повинно знаходитись на обліку в Мукачівській філії ПАТ "Закарпатгазу". За ухилення від реєстрації газовики лякали відключити споживача від газової мережі. Ціна реєстрації – від 2000 грн. На перший погляд це стандартна процедура і ніяких протиправних дій у роботі працівників газового відомства не вбачається. Після згоди споживача оплатити, йому видавався рахунок з банківськими реквізитами, за якима він сплачував вартість робіт. Після оплати споживачу надавались документи з печатками і підписами про успішну реєстрацію газового обладнання.

Читайте також:
"Закарпатгаз" озвучив заяву стосовно обшуків у мукачівському відділенні компанії
Реклама

Роки йшли, керівництво філії змінювалось, і люди, які раніше вже оплатили реєстрації газових приладів, почали звертатись до керівництва та до правоохоронних органів зі скаргами, що від них вимагають повторно реєструвати свої прилади.

День за днем невдоволених людей ставало більше. Їхня кількість на той час вже сягнула за 500 споживачів. Правоохоронні органи зацікавила ця ситуація і вони вирішили розібратись, що ж сталось насправді. І що ж вони дізнались? Виявилось, що всі ці люди оплачували реєстрацію газових приладів не на банківський рахунок газової установи, а на декілька створених фіктивних рахунків фізичних осіб. Таким чином, працівники газового господарства шляхом обману, користуючись службовим становищем,  завдяки продуманій схемі виманили в людей близько 3 млн грн. На даний час вже є близько 1000 потерпілих. І це лише ті, які звернулись до правоохоронців. А ще є багато таких, які не знають, чи вірно перерахували кошти.

Реклама

До слова, допити потерпілих у даній газовій справі розпочались ще в середині червня. Тоді правоохоронці взяли покази в близько 500 людей з Мукачева та Мукачівського району (в переважній більшості мешканців смт. Кольчино та Чинадієво).

Справа настільки заплутана, що тепер кожен, хто реєстрував газові прилади, сплачував газові послуги, не може бути на 100% впевненим, що гроші потрапили до газової установи, а не до рук шахраїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно