Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Троє мукачівців та ужгородець викрали чоловіка: справу направили до суду

Троє мукачівців та ужгородець викрали чоловіка: справу направили до суду

Поліція Закарпаття зібрала достатню доказову базу щодо причетності групи чоловіків до злочинних дій по відношенню до ужгородця та направила до суду справу з обвинувальним актом. Нагадаємо, що 10 грудня на лінію «102» зателефонувала жінка та повідомила про викрадення людини. Поліція дала орієнтування на транспортний засіб, який описала заявниця. Працівники патрульної поліції спільно з оперативниками Ужгородського відділу поліції та ГУНП в Закарпатській області затримали автомобіль «Mercedes» на перехресті вулиць Собранецької та Закарпатської. В ньому знаходилися троє жителів Мукачева віком 18, 22 та 23 років, 28-річний мешканець обласного центру Закарпаття та 29-річний викрадений ужгородець.

ВІДЕО ДНЯ

Слідчі встановили, що потерпілого заштовхали в машину із застосуванням сили, при цьому нападники використали для залякування предмет, схожий на пістолет. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 ККУ, тобто незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Крім цього, поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 ККУ, тобто вимагання, вчинене групою осіб.

Троє мукачівців та ужгородець викрали чоловіка: справу направили до суду – 01
Реклама

За кілька днів потерпілий заявив правоохоронцям, що не має претензій до підозрюваних, проте цей вид злочину не відноситься до переліку приватного обвинувачення, а тому заява про відсутність претензій не зупинила досудове розслідування.

За результатами експертизи зброї, вилученої у підозрюваних, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та ч. 1 ст. 263-1, тобто незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї.

Реклама
Читайте також:
Офіційно: троє мукачівців та ужгородець підозрюються у викраденні людини

У ході розслідування працівники поліції встановили, що до цього злочину, крім чотирьох осіб, затриманих на місці скоєння злочину, причетні ще троє чоловіків, тому справу перекваліфікували з ч. 2 ст. 146 ККУ на ч. 3 ст. 146 ККУ, тобто незаконне позбавлення волі або викрадення людини з корисливих мотивів вчинені організованою групою, або такі, що спричинили тяжкі наслідки. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Троє мукачівців та ужгородець викрали чоловіка: справу направили до суду – 02
Реклама

Одного із підозрюваних розукали, суд обрав йому міру запобіжного заходу. Ще двоє перебувають у розшуку, – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.  

Цього тижня старший слідчий в особливо важливих справах відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, слідчого управління ГУНП в Закарпатській області направив до суду справу з обвинувальним актом щодо вимагання в ужгородця грошей, тепер п’ятеро підозрюваних постануть перед судом, який винесе щодо них законне рішення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно