Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець тримав чоловіка у рабстві

Закарпатець тримав чоловіка у рабстві

Мешканець Закарпаття, використовував переселенця з Донецька в ролі свого раба. У чоловіка була інвалідність 3 групи, зумовлена ушкодженням правої руки. Із кінця травня до кінця липня 2018 року акарпатець переміщував та переховував чоловіка з метою експлуатації шляхом примушування до примусового жебрацтва. При цьому, закарпатець погрожував чоловіку застосуванням та застосовуючи насильство, яке не є небезпечним для його життя та здоров’я.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
В Ужгороді правоохоронці зупинили жінку, яка систематично втягувала дітей у жебрацтво

Вчинивши вербування потерпілого, обвинувачений перемістив його до орендованої ним квартири у Вінниці, де й у подальшому утримував. Він відразу обмежив у вільному пересуванні чоловіка. Постійно за ним наглядав, аби той не зміг утекти. Обвинувачений  особисто переміщав потерпілого до місць жебракування на території Вінниці та Житомира, здійснюючи систематичний контроль за його діяльністю. Потім забирав у нього гроші, випрошені у сторонніх осіб, та по завершенню переміщав знову до квартири, в якій вони мешкали.

Реклама
Читайте також:
Мукачівка, яка продавала для жебракування сусідку-інваліда та її малолітнього сина, визнала свою вину

У кінці липня, перебуваючи у Житомирі, потерпілому вдалось втекти від експлуататора та поїхати у Вінницю. У ході досудового розслідування останнього затримано у Тячеві. Закарпатцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі, обвинувальний акт у цьому провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно