Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як Росія закарпатців використовувала: СБУ розповіла шокуючі подробиці

Як Росія закарпатців використовувала: СБУ розповіла шокуючі подробиці

Минулого тижня Facebook видалив величезну тролеферму, модератори та учасники якої знаходилися в Росії. Під виглядом українців російські тролі розганяли «зраду» та сприяли нагнітанню суспільно-політичної обстановки в середині нашої країни. Провокативні публікації, що надходили з фіктивних акаунтів, були підкріплені висновками «авторитетних спеціалістів».

ВІДЕО ДНЯ

Такого псевдоексперта викрили співробітники УСБУ. «Ми встановили російського журналіста, який з 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру. На замовлення спецслужб РФ він адміністрував та здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських Інтернет-спільнот, – зазначили в прес-службі СБУ. – У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу».

Читайте також:
Словаччина вислала російського дипломата через підозру у шпигунстві
Реклама

Іншим напрямом його діяльності було інспірування сепаратистських настроїв у західних регіонах. Щоб налагодити «потрібні» зв`язки, він їздив до Закарпатської та Чернівецької областей. Там журналіст записував інтерв’ю із представниками румунської й угорської нацменшин, прихильниками неорусинства. У подальшому ці сюжети використовувались російською пропагандою для створення негативного медійного образу української влади.

Це ще раз доводить, що Інтернет-середовище стало важливим напрямом російської гібридної агресії, і активно використовується Кремлем для маніпуляцій та інспірування конфліктів.

Реклама

Зазначимо, минулоріч двох вихідців із Росії затримали на Закарпатті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно