Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатські правоохоронці викрили масштабну схему незаконного імпорту товарів

Закарпатські правоохоронці викрили масштабну схему незаконного імпорту товарів

Закарпатські правоохоронці викрили масштабну схему незаконного імпорту товарів
ВІДЕО ДНЯ

Прокурорами Закарпаття спільно з співробітниками ГУ Державної фіскальної служби викрито діяльність підприємств транзитно-конвертаційної групи, які  ввозили до України товари з країн Європи, використовуючи різні схеми для ухилення від сплати митних платежів. Так, через підконтрольні суб’єкти господарювання та офшорні компанії, підприємства значно занижували митну вартість товарів, які ввозились в Україну. В подальшому, ці товари продавались на території всієї Україні вже за реальними, ринковими цінами. Про це інформують у прес-службі прокуратури Закарпаття.

В ході проведених обшуків, правоохоронцями виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, чорнові записи, а також майже 13 тис найменувань різних товарів (посуд, кухонні набори, столові набори різного асортименту). Їх орієнтована вартість складає близько 5 млн грн. Окремим епізодом у даному кримінальному провадженні встановлено також схему умисного ухилення від сплати митних платежів при переміщенні через держаний кордон України товарів через, так званих «піджаків». Малозабезпечені мешканці прикордонних районів Закарпаття, за 100-200 грн погоджувались допомогти у ввезені до України певних товарів побутового вжитку.

Реклама
Читайте також:
Одяг, пиво та шоколад, — митники вилучили чергову контрабанду

Таким чином, через державний кордон переміщувались великі партії товарів, які попередньо подрібнювались у межах встановлених законодавством норм для безперешкодного проходження митного контролю по смузі руху «зелений коридор». В ході проведеного обшуку на одному з таких складів, правоохоронцями виявлено та вилучено транспортний засіб, чорнові записи та близько 20 тис одиниць різноманітного  одягу. Орієнтована вартість товарів складає близько 1,5 млн грн. На даний час триває подальше досудове розслідування. Призначено ряд відповідних експертиз, встановлюються всі обставини даного злочину.

Реклама

Нагадаємо, що правоохоронці викрили схему систематичного отримання хабарів посадовцями ДФС.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно