Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті планували перекидати контрабандні цигарки катапультою

На Закарпатті планували перекидати контрабандні цигарки катапультою
ВІДЕО ДНЯ

За процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону 15 серпня повідомлено про підозру старшому офіцеру Чопського прикордонного загону в наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України) за сприяння в незаконній діяльності з переміщення тютюнових виробів через державний кордон.

За даними слідства, вказаний прикордонник передав частину неправомірної вигоди – 4000 дол США керівнику одного з підрозділів Чопського прикордонного загону (з раніше домовлених 5000 дол США) за сприяння місцевим мешканцям у нестворенні перешкод у переміщенні тютюнових виробів.

Реклама
Читайте також:
Затримали закарпатського посадовця, який планував незаконно одержати майже 20 тисяч доларів

Планували перекидати контрабанду – 28 560 пачок цигарок катапультою з модифікованого санітарного УАЗу, а для маскування цієї протиправної діяльності діяли вони після опівночі.

Реклама

Наразі слідчі (розшукові) дії тривають. Проведено обшук за місцем проживання прикордонника та співучасників злочину. Вилучено в ході огляду місця події транспортний засіб та майно, що знаходилось у ньому, а також технічні засоби для упаковки тютюнових виробів, радіокерований безпілотний літальний апарат, пристрої для керування літальним апаратом чи використання катапульти, рації, прилади нічного бачення, а також інші речі, що містять докази протиправної діяльності.

Окрім того, проводяться обшуки у осіб, пов’язаних із незаконним переміщення тютюнових виробів та допити свідків. Вирішуються питання щодо реєстрації кримінальних проваджень за ст.ст. 204 та 359 КК України, обрання військовослужбовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Читайте також:
Прикордонники за допомогою пострілів зупиняли контрабандистів
Реклама

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, оперативний супровід – відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Закарпатській області та відділом внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону УВВБ «Захід» Держприкордонслужби України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно