Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прокуратура вимагає повернути державі землі на полонинах Рахівщини

Прокуратура вимагає повернути державі землі на полонинах Рахівщини

Закарпатською обласною прокуратурою направлено до суду позовну заяву про скасування незаконних розпоряджень і рішень органів місцевого самоврядування на Рахівщині, державних актів на право власності на земельні ділянки та повернення державі земель лісового фонду.

ВІДЕО ДНЯ

Прокурори встановили, що Рахівська РДА та Ясінянська селищна рада незаконно передали у власність 5 земельних ділянок, розміщених на полонинах Драгобрат та Печінжинска, в урочищах Козьменщик та Плитоватий.

Читайте також:
Як Зеленський та Єрмак хочуть втілити "Олімпійську надію" Януковича на Закарпатті
Реклама

При цьому вказані установи не були вповноважені передавати у приватну власність землі лісогосподарського призначення. Натомість ці ділянки посадовці безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення, хоча необхідні для таких змін висновки органів виконавчої влади з питань лісового господарства та охорони навколишнього природного середовища – відсутні.

За результатами проведених експертних досліджень підтверджено факти накладення згаданих ділянок на землі лісового фонду, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Ясінянське ЛМГ».

Реклама

Загалом у приватну власність із порушенням земельного та лісового законодавства передано 4,6 га земель сукупною вартістю понад 4 мільйони гривень. З метою захисту інтересів держави у сфері охорони лісових ресурсів прокуратура подала позови в особі Кабінету Міністрів України до Рахівської районної державної адміністрації, Ясінянської селищної ради та фізичних осіб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно