Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як Зеленський та Єрмак хочуть втілити "Олімпійську надію" Януковича на Закарпатті

Як Зеленський та Єрмак хочуть втілити "Олімпійську надію" Януковича на Закарпатті

Як Зеленський та Єрмак хочуть втілити "Олімпійську надію" Януковича на Закарпатті

Інколи історія циклічна. Президент Володимир Зеленський, як і колись Віктор Янукович, заговорив про бажання провести в Україні зимові Олімпійські ігри. Реалістичність ідеї, співвідношення користі для країни і масштабу бюджетних витрат іще підлягатимуть майбутній оцінці в суспільстві. Але вже зараз під приводом олімпійської перспективи очільник Офісу президента Андрій Єрмак веде перемови з австрійським інвестором, який хоче у партнерстві з державою збудувати великий гірськолижний курорт у Карпатах.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Україна планує брати участь у конкурсі на проведення Олімпійських ігор

Що це за інвестор? Звати його Гернот Ляйтнер. Але він тісно пов’язаний із українськими політиками. Видання «Наші гроші» зауважує, ключовий актив під курорт, оформлений на Ляйнера в Україні, – це гектари землі на полонині Боржава в Закарпатті.

Реклама

Частина цих земель придбана за гроші, виведені з бюджету – за часів Януковича, через Держінвестпроєкт, який очолював Владислав Каськів. Це встановили детективи НАБУ і домоглись арешту цих земель, щоб у перспективі повернути їх державі. Підозрювані у справі щодо розкрадання коштів Держінвестпроєкту – брати Каськіва, один із них у розшуку. А сам Владислав Каськів, наразі обвинувачений в іншій справі, обрався депутатом облради на Закарпатті. Щоб ближче до Боржави. Звинувачення у порушенні закону він заперечує.

Та розслідування «Схем», проведене в співпраці зі словацькими розслідувачами, підтверджує не лише бізнес-інтереси Каськіва в олімпійському проєкті. Журналісти документально встановили, що до скупки карпатських земель із рахунків компаній, через які, за даними слідства, виводились бюджетні кошти, причетна родина впливових українських політиків – Юлії й Сергія Льовочкіних. Чи знають на Банковій, що за австрійським інвестором, схоже, стоять фінансові інтереси українських політиків із ОПЗЖ?

Реклама

Далі – розслідування програми «Схеми».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно