Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець закликав президента Росії «здійснити миротворчу операцію»

Закарпатець закликав президента Росії «здійснити миротворчу операцію»

Закарпатською обласною прокуратурою в апеляційній інстанції доведено вину мешканця Хустського району у вчиненні злочинів проти національної безпеки України.

ВІДЕО ДНЯ

Львівський апеляційний суд залишив в силі вирок, яким особу визнано винною та засуджено до 12 років позбавлення волі. Засудженому інкриміновано вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також державну зраду (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України). Про це повідомив процесуальний прокурор Денис Гіряк.

Прокурори у суді довели, що чоловік, видаючи себе за так званого прем’єр-міністра віртуальної держави «Республіка Підкарпатська Русь», поширював заклики до зміни меж території України і розпалював національну ворожнечу.

Реклама
Читайте також:
Бійці 128-ої бригади лякають сепаратистів розмовами по-закарпатськи

У 2014 році він висловлював це у відкритих листах до Президента Російської Федерації, які публікував на своїй сторінці в одній із соцмереж. У постах він зазначав, що іноземній державі необхідно «здійснити миротворчу операцію».

Реклама

Про невизнання територіальної цілісності України та бажання відокремити Закарпаття чоловік неодноразово заявляв в інтерв’ю російським ЗМІ. При цьому прогнозував можливий силовий варіант та погрожував конкретними диверсійними діями.

Перебуваючи у Москві, він розробив ряд документів, де разом із невстановленими особами спланував підривну діяльність, спрямовану на дестабілізацію ситуації в регіоні, підготовку до збройного захоплення адміністративних будівель і комунікацій у кількох населених пунктах Закарпаття.

Окрім того, він погодився надавати представникам РФ допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, розпаленні сепаратистських настроїв серед місцевого населення.

Реклама

Слідство у вказаному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури. Засуджений вже кілька років перебуває у міжнародному розшуку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно