Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • "Май далеко – май добре": у кінотеатрах покажуть фільм, знятий на Закарпатті

"Май далеко – май добре": у кінотеатрах покажуть фільм, знятий на Закарпатті

"Май далеко – май добре": у кінотеатрах покажуть фільм, знятий на Закарпатті

Призер Docudays UA «Май далеко – май добре» Ганни Ярошевич, що розповідає про рідкісних тварин Карпат та німецького активіста, з’явиться на великих екранах вже 7 жовтня. З нагоди прем’єри презентовано прокатний трейлер документальної стрічки.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє PR-служба фільму. Картина є повнометражним документальним дебютом режисерки Ганни Ярошевич (короткометражні фільми: «Госпіталь», «Діана», «Де наш дім?», «Рік в Ізюмі»). Фільм розповідає про рідкісних тварин Карпат – буйволів, та німецького активіста, що займається їх розведенням. Мальовничі пейзажі Карпат є окремою прикрасою стрічки.

Читайте також:
Карпатські буйволи або екофармінг по-українськи
Реклама

За сюжетом, молодий німець Мішель, захоплений природою України, переїжджає до Карпат. У горах він розводить водяних буйволів, що опинилися на межі зникнення. Хлопець мріє присвячувати весь час улюбленій справі, але змушений регулярно повертатися до Німеччини, де працює в сімейному бізнесі й зустрічається з дівчиною Вєрою. Без належного догляду буйволи починають хворіти. До всього Мішеля спіткають негаразди в особистому житті: Вєра не впевнена, що зможе виховати двох маленьких дітей у віддаленому карпатському селі.

Реклама

Навесні картина отримала приз Андрія Матросова від організаторів Фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Офлайн-прем’єра фільму відбулася на 50-му ювілейному КМКФ «Молодість» у межах спеціальної програми «Це справжнє життя» від Docudays UA. Стрічка мала міжнародну прем’єру в Італії на фестивалі Cervino Cinemountain.

Довідково. Німецький еколог Мішель Якобі приїхав в Україну понад десять років тому і оселився на Закарпатті, взявши на себе порятунок популяції карпатського буйвола.

Реклама

Уперше Мішель побачив Україну у вересні 2008 року під час походу до закарпатського села Колочави й навколишніх гір. Із тих пір еколог вирішив оселитися на Закарпатті й долучитися до збереження його природних багатств.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно