Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді відбувся концерт присвячений 330-річчю від дня народження геніального композитора

В Ужгороді відбувся концерт присвячений 330-річчю від дня народження геніального композитора

В Ужгороді відбувся концерт присвячений 330-річчю від дня народження геніального композитора

15 червня у фойє Закарпатської облдержадміністрації відбувся спільний виступ камерного хору "Cantus" та оркестру "Leopolis" (Львів).

ВІДЕО ДНЯ

Концерт творів Йоганна Себастьяна Баха присвятили 330-річчю від дня народження геніального композитора, а також 130-му ювілею Франтішека Крупки – видатного архітектора, авторству якого і належить будівля Крайового Уряду в Ужгороді (нині – будівля Закарпатської ОДА), – йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА.

Крім певної дотичності річниць, суттєвою підставою для проведення концерту "Бах в будівлі Крупки" стало те, що твори двох митців неабияк пасують одне одному: класична музика потребує особливої атмосфери, тим часом атріум будівлі Крупки і музикознавці, і архітектори називають чи не найбільш акустично придатним для подібних виступів. Що й казати про візуальні характеристики залу, які найкращим чином налаштовують на осягнення величі музики.    

Реклама

Як розповів керівник камерного хору "Cantus" Еміл Сокач, давно виношував задум організувати подібний концерт у цій знаковій будівлі. "Відомо, що за проектом Франтішека Крупки в атріумі мали відбуватись важливі світські раути, концерти та інші урочисті події за участі чи сприяння губернатора. Певний час так і було. Зараз же ми дуже сподівємось відродити цю традицію".

На непересічну подію завітали численні представники влади та культурної еліти краю. Зал був переповнений.

Реклама

А що концерт мав також благодійну мету, біля входу у фойє розташували скриньки для пожертв. Зібрані кошти організатори долучать до благодійних внесків, які вдалось виручити з доброчинного концерту Угорського державного народного ансамблю, що гостював в Ужгороді близько трьох тижнів тому. Всі кошти днями передадуть на потреби обласної дитячої лікарні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно