Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • На відвідувачів цьогорічного фестивалю-ярмарку "Медовий Спас" в Ужгороді чекає кілька сюрпризів та цікавинок

На відвідувачів цьогорічного фестивалю-ярмарку "Медовий Спас" в Ужгороді чекає кілька сюрпризів та цікавинок

На відвідувачів цьогорічного фестивалю-ярмарку "Медовий Спас" в Ужгороді чекає кілька сюрпризів та цікавинок

Три дні, з 14 по 16 серпня, на набережній Незалежності в Ужгороді вп’яте проведуть медовий фестиваль-ярмарок «Медовий Спас». Крім традиційної дегустації меду, організатори підготували відвідувачам заходу кілька сюрпризів та цікавинок.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів Володимир Лях, голова Спілки бджолярів Закарпаття, фестиваль буде присвячений релігійним святам – Медовий Спас (14 серпня) та Яблучний Спас (19 серпня), а також Дню пасічника, яки відзначають 19 серпня. «Очікується, що на фестиваль-ярамрок приїдуть 50-60 учасників. Мед і вино, традиційно, за закарпатцями, а от сувеніри представлятимуть, зокрема, і учасники з Івано-Франківської та Львівської областей. Чекаємо також на гостей зі Словаччини», – каже Володимир Іванович.

Усі відвідувачі зможуть також побачити, як живуть і працюють бджоли: «Під час свята у нас діятиме «показовий вулик», усі охочі зможуть поспостерігати за бджілками-трудівницями. Правда, погода не дуже сприятлива для них, але сподіваємось, що спека трохи спаде», – каже головний закарпатський бджоляр.

Реклама

«Також цього року ужгородці та гості міста зможуть спробувати медовий квас. Він уже майже готовий, але кількість його – обмежена. Так що треба встигнути», – додає Володимир Лях.   

Про культурну програму медового свята розповів начальник Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров: «Офіційне відкриття ярмарку відбудеться у суботу, 15 серпня, о 14.00 за участі керівнитцва міста і області. Усі три дні буде розважальна програма, плануються цікаві конкурси. Один із найцікавіших – будемо шукати наймолодшу бджілку: дітям пропонується приходити у костюмах бджілок, готуємо для них призи. Крім того, виступатимуть народні та естрадні колективи з Ужгорода та з районів Закарпаття. Підведення підсумків та нагородження кращих бджолярів – 16 серпня».

Реклама

Відкриття фестивалю-ярмарку «Медовий Спас»: субота, 15 серпня, 14.00, наб. Незалежності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно